Geen klacht tegen supporter die renner van fiets duwde in Vuelta

Geen klacht tegen supporter die renner van fiets duwde in Vuelta

Foto: Twitter

Maxim Belkov onderneemt geen verdere stappen tegen de man die hem zondag van de fiets duwde in de 12de Vuelta-etappe. De man blijkt te lijden aan een geestelijke ziekte. Dat liet de Rus van Team Katusha weten via een persbericht.

"De Guardia Civil heeft me via de Vuelta-organisatie meer details gegeven over het incident dat gisteren voorviel op de Puerto del Torcal." Een supporter duwde de Rus van Katusha van zijn fiets. "Blijkbaar heeft de man een verstandelijke handicap. Dat is voor mij genoeg reden om geen verdere actie te ondernemen."

"Ik ben gezond en ongedeerd, maar het had erger kunnen aflopen" aldus Belkov. "Wielrennen is een zeer toegankelijke sport. We moeten dit zo houden maar ik hoop dat dit incident de ogen van de fans opent. Gelieve nooit renners aan te raken tijdens de wedstrijd en nooit met ons mee te lopen. Zorg ook dat je een oogje in het zeil houdt bij mensen waarop je past", geeft Belkov nog mee als wijze raad.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.