Lisa Brennauer sprint naar zege op Boels Ladies Tour

Lisa Brennauer sprint naar zege op Boels Ladies Tour

Foto: Photo News

Weert -

Lisa Brennauer heeft vrijdag de derde rit in de Boels Rental Ladies Tour (WorldTour) gewonnen. De Duitse van het Canyon SRAM Team sprintte na 121,4 kilometer van Gennep naar Weert sneller dan de Australische Chloe Hosking en de Française Roxane Fournier.

De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), die de proloog en de tijdrit won, behoudt haar leiderstrui. Ze heeft negen seconden voor op haar landgenote Ellen van Dijk. Brennauer is op 30 seconden derde.

De snelheid lag heel hoog in het begin van de etappe en het regende aanvallen. Ook Jessy Druyts reed ze een tijdlang op kop, maar meer dan 10 seconden kreeg ze nooit. Ook aanvallen met Thea Thorsen en Janneke Ensing draaiden op niets uit. Een poging met Rossella Ratto en Winanda Spoor iets over halfweg koers had meer succes. Het duo verzamelde een halve minuut, maar onder impuls van Team Sunweb kwam nog voor de plaatselijke rondes alles weer bij elkaar.

In de massasprint toonde Brennauer zich de snelste, goed voor haar vierde overwinning van het seizoen na ritwinst in de Healthy Ageing Tour (2.2) en een proloog -en eindzege in de Internationale Thüringen Ladies Tour (2.1). .

Corrigeer