VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM - André Ntambue is opnieuw thuis bij FC Gullegem

“Vertrouwen nodig om goed te functioneren”

“Vertrouwen nodig om goed te functioneren”

André Ntambue (midden, tweede van rechts) moet net als tijdens zijn eerste Gullegemse periode voor de goals zorgen Foto: Bart Vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

Twee jaar geleden vertrok André Ntambue halfweg het seizoen van FC Gullegem naar SK Deinze. Ondertussen is de Nederlandse Congolees terug en wordt op hem gerekend voor de doelpunten.

In zijn eerste periode veroverde André Ntambue met acties en doelpunten de harten van de Gullegemse supporters. De kleurling, die zijn jeugd bij Feyenoord sleet maar ook voor ADO Den Haag speelde, trok Gullegem meerdere keren over de streep en het duurde dan ook niet lang of er meldden zich kapers op de kust. Halfweg het seizoen trok Ntambue naar Deinze, maar daar kon hij zich niet doorzetten. Nu is hij terug in Gullegem en bloeit hij weer helemaal open.

“Gullegem is mijn thuis”, lacht Ntambue. “Hier krijg ik vertrouwen en word ik door de supporters op handen gedragen. Dat heb ik nodig om goed te functioneren. Een hemels groot verschil met Deinze, waar ik precies door een gebrek aan vertrouwen nooit volledig tot mijn recht kwam. Gelukkig was er mijn huidige trainer Pascal De Vreese, die er de beloften onder zijn hoede had en mij altijd is blijven steunen. Ik moest dan ook geen twee keer nadenken toen hij me vroeg om hem te volgen naar Gullegem.”

Bij zijn vorige Gullegemse passage was Ntambue goed voor twaalf doelpunten in amper vijftien wedstrijden. “Mijn trefkracht heb ik alleszins niet verloren. Tijdens de voorbereiding was het wel wat zoeken naar mijn beste vorm, maar die zit er aan te komen. In tegenstelling tot twee jaar geleden hebben we nu meer kwaliteit in de ploeg. Toen moesten we ons vaak beperken tot countervoetbal, met mij als enige spits. Nu hebben we de mogelijkheden om dominant te spelen. Een plaats in de linkerkolom moet zeker kunnen. In onze eerste wedstrijd tegen Ronse moeten we de drie punten thuishouden. Het zal er vooral op aankomen niet op achterstand te geraken tegen de promovendus, die allicht voorzichtig zal starten.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio