Celstraf met uitstel voor bommelder Stadsfeestzaal

Aarschot -

Twee mannen zijn vrijdag in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld voor hun aandeel in de bommelding op de Stadsfeestzaal van Aarschot op 6 februari 2016. Daarbij moesten ruim 1.500 feestneuzen geëvacueerd worden.

Wim V.B. (36) uit Langdorp, een dj, pikte het niet dat de organisator van de 30+-fuif geen beroep op hem deed. De man jutte de depressieve R.G. (54) uit Aarschot op om de hulpdiensten te melden dat er om middernacht in de zaal een bom zou ontploffen. Die avond stond een optreden van Stan Van Samang op het programma.

Na het doorzoeken van de zaal bleek het alarm vals te zijn en kon het optreden alsnog plaatsvinden. R.G. had tot op de dag van die feiten een blanco strafregister. Op voorwaarde dat hij een cursus volgt en zijn psychomedische begeleiding voortzet, zolang de therapeut het nodig acht, gunt de rechter hem de opschorting van straf. Wim V.B. krijgt één jaar cel. Ook hij moet niet naar de gevangenis als hij onder andere een cursus volgt. Daarbovenop moet de aanstoker ongeveer 9.500 euro aan schadevergoedingen betalen, te vermeerderen met de intresten. R.G. trof eerder al een minnelijke schikking met de organisator van de 30+-fuif.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio