Italiaanse tennisser moet opkrassen op US Open na beledigingen aan scheidsrechtster, Nadal en Federer door

Italiaanse tennisser moet opkrassen op US Open na beledigingen aan scheidsrechtster, Nadal en Federer door

Foto: AP

Fabio Fognini (ATP-26) is niet meer welkom op het US Open. De 30-jarige Italiaan moet het toernooi verlaten nadat hij tijdens zijn match van de eerste ronde de scheidsrechtster beledigde. Dat heeft de toernooi-organisatie zaterdag bekendgemaakt. Fognini had voor de scheldpartij eerder al een boete van 24.000 (ruim 20.000 euro) dollar gekregen. Rafael Nadal stoot vlot door.

De temperamentvolle Italiaan kon zijn emoties in het duel met zijn landgenoot Stefano Travaglia (ATP-144) niet de baas en werkte zijn frustraties af op de Zweedse scheidsrechtster Louise Engzell. Fognini noemde haar onder meer “een hoer”.

Fognini verloor het duel van Travaglia (4-6, 6-7 (8/10), 6-3 en 0-6) en was dus al uitgeschakeld in het enkelspel. In het dubbelspel zou hij wel nog in actie komen in de derde ronde, maar dat gaat dus niet door.

Het is niet de eerste keer dat Fognini wordt gestraft voor wangedrag. Drie jaar terug gaf de organisatie van Wimbledon hem ook een geldboete.

Nadal plaatst zich voor de achtste finales

Rafael Nadal heeft zaterdagnacht de vierde ronde van de US Open bereikt. Daarvoor rekende de Spaanse nummer één van de wereld in vier sets (6-7 (3/7), 6-3, 6-1 en 6-4) af met de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 59).

In het Arthur Ashe Stadium maakte Mayer het Nadal vooral in het begin lastig. De Argentijn won de eerste set na een tiebreak, maar Nadal - de topfavoriet voor de eindzege in het laatste grandslamtoernooi van het jaar - zette nadien orde op zaken en wist de wedstrijd uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig naar zich toe trekken, al had hij aanvankelijk moeite om door de opslag van Mayer te gaan. “Je begint toch stress te voelen als het telkens niet lukt een breakpunt te verzilveren”, legde Nadal uit. “Maar toen het uiteindelijk lukte, voelde ik me bevrijd en begon eerst mijn forehand en later ook mijn backhand te lopen. Ik speelde op een bemoedigend niveau.”

In de achtste finales ontmoet Nadal de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov (ATP 64), die in drie sets (6-1, 6-0 en 6-4) afrekende met de Serviër Viktor Troicki (ATP 52).

Italiaanse tennisser moet opkrassen op US Open na beledigingen aan scheidsrechtster, Nadal en Federer door
Foto: Photo News

Federer verslaat Lopez en haalt vierde ronde

Na twee vijfsetters heeft Roger Federer (ATP 3) in de derde ronde van de US Open een redelijk gemakkelijke overwinning geboekt. De Zwitser klopte de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 35) na een uur en drie kwartier tennissen in drie sets (6-3, 6-3 en 7-5). “Ik was vooral blij dat ik me energiek voelde, want ik was even bang dat die twee vijfsetters nog in mijn benen zouden zitten. Maar de tank was bepaald nog niet leeg”, glimlachte Federer.

De 36-jarige Federer moet het in de achtste finales opnemen tegen Philipp Kohlschreiber (ATP 37). De Duitser versloeg in de derde ronde John Millman (ATP 235) uit Australië in drie sets (7-5, 6-2 en 6-4).

Italiaanse tennisser moet opkrassen op US Open na beledigingen aan scheidsrechtster, Nadal en Federer door
Foto: AFP
Corrigeer