Defensie-piloot valt uit helikopter tijdens demonstratievlucht, grote zoekactie aan de gang

Defensie-piloot valt uit helikopter tijdens demonstratievlucht, grote zoekactie aan de gang

Foto: blg

Een militaire helikopterdemonstratie is zondag helemaal verkeerd gelopen in het Waalse Amay (provincie Luik). Een piloot die zich aan boord bevond, is om nog onduidelijke reden uit het toestel gevallen. Er is momenteel een grote zoekactie aan de gang.

Het incident vond rond 12.45 uur plaats op een opendeurdag van het vierde Bataljon Genie van Amay. De piloot had samen met een collega-piloot, die in hetzelfde toestel zat, een demonstratie van een militaire paradrop met parachutisten gegeven.

De omstandigheden waarin het ongeval is gebeurd, zijn momenteel nog onduidelijk. Voor zover bekend droeg de piloot geen parachute. Volgens VTM Nieuws zou het om een geval van zelfdoding kunnen gaan. Mogelijk heeft de man doelbewust zijn gordel losgemaakt, de deur geopend en is hij uit het toestel gesprongen. Ondanks eerdere berichten van Defensie, is het niet duidelijk of de man overleden is. De identiteit van de man is voorlopig niet bekend.

De copiloot kon het toestel, een Agusta A.109 legerhelikopter, na het ongeval veilig op de grond kunnen zetten. Bij het incident vielen geen andere gewonden.

(lees voort onder de foto)

Defensie-piloot valt uit helikopter tijdens demonstratievlucht, grote zoekactie aan de gang
Na het ongeval kwam er een grote zoekactie op gang. Foto: BELGA

Nieuwsblad.be vernam intussen uit goede bron dat de man vanop enkele honderden meters hoogte is neergestort boven een bos in Tihange. Er wordt momenteel volop naar de man gezocht. Volgens Jean-Paul Hames, luitenant-kolonel in Luik, werken politie en leger daarbij nauw samen, zo verklaarde hij zondagavond op een persconferentie in Tihange bij Hoei.

Volgens Hames is er een “maximum aan middelen ingezet” om de vlucht te traceren en op die manier te achterhalen in welke zone de piloot waarschijnlijk gevallen is.

Moeilijke omstandigheden

Boven het gebied vliegt momenteel een NH92 helikopter van het leger, uitgerust met thermische camera. De cel Vermiste Personen van de federale politie is ter plaatse met twee honden. Militairen zoeken intussen het bosrijke terrein af. Volgens Hames is het wel moeilijk om daarin iemand terug te vinden, zeker ‘s nachts.

Over het gerechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen, dat in handen is van het parket van Luik, wilde Hames niets kwijt.

Bekijk hier beelden van de zoekactie naar de vermiste piloot:

Video: Facebook

Wie met vragen over zelfdoding zit, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees