Tegenstander Goffin: “Ik zal mijn beste spel moeten spelen”

Tegenstander Goffin: “Ik zal mijn beste spel moeten spelen”

Foto: Photo News

“Het is ongelooflijk”, lachte Rublev. “Ik lachte er laatst nog mee dat ik ooit eens de tweede week wilde halen op een Grand Slam en nu is het al zover.” Andrey Rublev (ATP 53), maandag de tegenstander van David Goffin (ATP 14) in de vierde ronde van de US Open, was zaterdag overgelukkig nadat hij zich voor het eerst in zijn carrière plaatste voor de achtste finales van een Grand Slam. De Moskoviet klopte de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 56) in vier sets (6-4, 6-4, 5-7 en 6-4).

“Dit is een fantastisch gevoel”, stak Rublev van wal. “Het was geen makkelijke partij, want Damir is een speler die vecht voor ieder punt en aan een ongelooflijk tempo speelt. Hij loopt als een konijn om toch maar elke bal terug te halen. Ik wist dus dat ik geen rust zou hebben en veel punten aan het net zou moeten maken. Enkel op die manier had ik kans om te winnen.”

Als zoon van een oud-bokser en een tenniscoach stond Rublev al als 3-jarige met een tennisracket op het veld. Hij won Roland Garros bij de junioren in 2014 en maakt deel uit van een nieuwe generatie jonge Russische talenten. In juli in Umag veroverde hij zijn eerste ATP-titel bij de grote jongens.

“Mijn idool vroeger was Marat Safin”, legde Rublev uit. “Ik keek naar al zijn wedstrijden op tv. En nadien was er Nadal. Ik kocht dezelfde truitjes als hem, alle nieuwe collecties. Goffin ken ik natuurlijk ook. Hij stond in de top 10 op de ATP-ranking. Zijn spel ligt me niet echt. Ik zal groots moeten spelen en hem mijn ritme moeten opleggen als ik hem wil verslaan. Als ik te traag speel, heb ik geen schijn van kans. Het wordt niet makkelijk, maar ik neem de uitdaging met plezier aan.”

Corrigeer