Bouhanni heeft beste eindschot in GP Fourmies

Bouhanni heeft beste eindschot in GP Fourmies

Foto: AFP

De 27-jarige Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft zondag de 85e editie van de GP Fourmies, met start en aankomst na 205 kilometer in de Noord-Franse gemeente Fourmies, gewonnen. De Fransman haalde het na een massasprint voor zijn landgenoot Marc Sarreau en de Duitser Rüdiger Selig. Jarl Salomein was met een achtste plaats de beste Belg.

Na een heel nerveus begin vormde zich gaandeweg een kopgroep met 21 man met daarbij onder meer Timothy Dupont, Pieter Vanspeybrouck, Pieter Serry, Eliot Lietaer, Julien Mortier, Quentin Jauregui, Damien Gaudin, Pim Ligthart, Marcus Burghardt, Petr Vakoc, Oscar Riesebeek en Mads Pedersen. Zij boekten een maximale voorsprong van 3 minuten. Op 10 kilometer van het einde was weer alles te herdoen en kregen we een hergroepering. Niemand slaagde er nog in de aangekondigde massasprint te ontlopen en daarin was Nacer Bouhanni heer en meester. Jarl Salomein werd achtste en meteen beste Belg.

Bouhanni was eerder dit seizoen ook al de sterkste in Danilith-Nokere Koerse, de vierde etappe in de Ronde van Catalonië, Parijs-Camembert, de tweede rit in de Ronde van Yorkshire, de tweede etappe in de Ronde van de l’Ain en de tweede rit in de Ronde van Poitou-Charentes.

Uitslag:

1. Nacer Bouhanni (Fra-Cofidis) de 205 km in 4u22:29 (gem 46,860 km/u)

2. Marc Sarreau (Fra)

3. Rüdiger Selig (Dui)

4. David Menut (Fra)

5. Simone Consonni (Ita)

6. Justin Jules (Fra)

7. Jordan Levasseur (Fra)

8. Jarl Salomein

9. Laurent Pichon (Fra)

10. John Degenkolb (Dui)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.