Fabian Cancellara eindigt bij eerste triatlondeelname op 17e plaats

Fabian Cancellara eindigt bij eerste triatlondeelname op 17e plaats

De Zwitserse ex-wielrenner Fabian Cancellara heeft zondag in eigen land zijn allereerste triatlon uitgelopen. De drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix eindigde in Rorschach op de herlanceringswedstrijd van de TriStar Series op de zeventiende plaats.

De 36-jarige Cancellara nam deel aan de korte triatlon en legde de 500 meter zwemmen, 50 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen af in 2u23:50. Op de fietsproef stelde “Spartacus” met 1u45:27, slechts de dertiende tijd op honderd deelnemers, teleur.

De overwinning in de TriStar 55.5 ging naar de Zwitser Misch Stalder, in de traditionele TriStar 111 (1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen) ging de Brit Bryan McCrystal met de zege aan de haal.

Cancellara zette vorig seizoen een punt achter zijn indrukwekkend wielercarrière. Op zijn palmares prijken onder meer zeven ritzeges in de Ronde van Frankrijk, Milaan-Sanremo, drie keer Parijs-Roubaix en “Vlaanderens Mooiste” en vier wereldtitels en twee olympische titels in het tijdrijden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.