Verbazing alom over nieuwbouw VBS

Lebbeke -

De teneur was niet te ontkennen: de nieuwbouw van Vrije Basisschool (VBS) Lebbeke Dorp, die twee oude scholen herbergt, oogstte uitsluitend positieve commentaren. Lebbeke kwam dit weekend op de koffie en verbaasde zich, zowel over de vernieuwende accenten van het gebouw als over de ruimte voor groen.

“Iedereen die de school in de Laurierstraat vergelijkt met deze nieuwe site valt bijna van zijn stoel”, zegt directeur Ludwig Pissens. “Het verschil is inderdaad bijzonder groot. Let wel, de nieuwbouw langs de Brusselsesteenweg vereist, vooral wat de buitenomgeving betreft, nog enkele inspanningen. Maar de reacties die we krijgen, zijn alvast unaniem veelbelovend. Gelukkig, want dit nieuwbouwproject kaartten we al aan in 1998. De eerste effectieve stap zetten we zes jaar later, toen we instapten in ‘Scholen voor Morgen’, een initiatief dat de krachten van overheid en privé bundelt.”

Ook juf Anja Van Hoof, sinds 1993 bij de ‘Broeders’ als eerste onderwijzeres aan de slag, vandaag juf van een derde leerjaar, is over de hele lijn positief. “Mij valt vooral de ruimte van onze nieuwe stek op. Zowel wanneer ik in mijn klas sta als elke keer wanneer ik naar buiten kijk.”

Smartboard

Haar leerling Nette Boterberg spreekt haar niet tegen. “Hier is het leuker”, evalueert Nette met een brede smile. “Er zijn hier grotere speelplaatsen en zelfs speelheuvels. Het tofste plekje? Eigenlijk het klaslokaal, met leuke banken, stoelen en een smartboard.”

Ex-lerares van de ‘Zustersschool’ Lutgard De Mol is overduidelijk. “Ik kom uit een tijd dat we op de eerste verdieping voorzichtig moesten zijn om te beletten dat de vloer een etage lager zou belanden. Als ik nu zou starten in dit gebouw, zou mijn enthousiasme dat van toen nog overstijgen. Mensen toch, wat een ruime lokalen en speelplaatsen. Echt, ik ben overdonderd. Dat de leerlingen vandaag in een piekfijne nieuwbouw belanden, creëert ook ruimte om hun netheid en respect bij te brengen. En dat de gangen in dit gebouw, aan de hand van ‘straatnaamborden’ verwijzen naar dorpse toestanden, de naam van de school, enz. getrouw, verheugt me evenzeer.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio