Kennis als verdachte opgepakt

Aannemer (52) vecht voor leven nadat hij van dichtbij in hoofd wordt geschoten

© sare

Aannemer Luc V. (52) werd in het hoofd geschoten door een kennis in Deurne. Die man, Tony B., werd aangehouden voor moordpoging.

sare, jvda, mtm

“Luc had me naar huis gebracht en was terug naar de werf gegaan”, vertelt Svetlana, de vrouw van de Deurnese aannemer. Samen met twee collega's was hij renovatiewerken aan het uitvoeren in een woning aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan en de Lundenstraat in Deurne. “Om 18 uur stond de politie hier plots voor de deur”, gaat Svetlana verder. In het Stuivenbergziekenhuis kreeg de 38-jarige vrouw te horen dat haar echtgenoot in het hoofd geschoten was.

Dat was gebeurd toen Luc V. zijn bestelwagen aan het inladen was in de Lundenstraat. “Een van de collega’s wilde zijn fiets vanachter inladen en hoorde de knal”, zegt Svetlana. “Hij zag Tony wegwandelen.”

Tony is Tony B., een 49-jarige Italobelg met een aanzienlijk strafblad. In mei 2011 schoot hij in Boom een vriend neer. Hij vluchtte via Amsterdam naar Napels. “Een ongeluk”, zei hij nadien tegen de rechter.

Al eerder gebeurd

Hoewel het parket tien jaar cel óf de internering gevraagd had, kwam hij weg met zes maanden cel.

B. kluste de laatste tijd af en toe voor Luc V. en huurt ook een appartement van V. Tony B. werd zaterdagochtend al opgepakt na doorgedreven speurwerk van de federale gerechtelijk politie. Met de hulp van de snelle respons teams van de Antwerpse politie kon hij uit een wassalon in de Lange Leemstraat in Antwerpen geplukt worden. “De verdachte is aangehouden op verdenking van poging moord”, bevestigt het parket.

Volgens het parket hadden verdachte en slachtoffer eerder op vrijdag nog een discussie, maar over het precieze motief voor de schietpartij is nog geen duidelijkheid. "De verdachte, die momenteel nog voor de duur van het onderzoek is gearresteerd, is weinig medewerkend", stelt het parket. "Hij huurt een woning bij het slachtoffer en mogelijk werkte hij af en toe bij bij het slachtoffer."

Drugs

“Tony is naar de werf gekomen, hij was buiten zijn zinnen”, zegt Svetlana. “Of er ruzie geweest is, weet ik niet maar hij vroeg altijd geld aan Luc. Misschien ging het daarover.” Volgens verschillende bronnen was Tony B. op dat moment onder invloed van drugs.

Ook de zus van het slachtoffer haalt drugs aan als een reden voor wat gebeurd is. “Hoe kan het dat dezelfde man tot twee keer toe kan proberen iemand te vermoorden”, vraagt echtgenote Svetlana zich af.

Terwijl Luc in het ziekenhuis voor zijn leven vecht, ontfermt Svetlana zich over hun dochtertje. De familie laat zich bijstaan door advocaat Walter Damen. Die reageerde gisteren kort dat hij tevreden is dat de vermoedelijke dader zo snel gevat werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie