De digitale winnaars van de voorbije zomer: Coldplay en Tomorrowland

De digitale winnaars van de voorbije zomer: Coldplay en Tomorrowland

Foto: Geert Van de Velde

Tijdens de voorbije zomer, van juni tot en met augustus, hebben de Belgische muziekliefhebbers in ons land vooral informatie opgezocht over Coldplay en Tomorrowland. De Britse band en het festival in Boom mogen zich volgens Google dan ook de winnaars van de voorbije zomer noemen.

Zoekmachine Google nam het surfgedrag van de muziekliefhebbers in ons land in juni, juli en augustus onder de loep. Dat zijn de maanden waarin de festivalzomer in het land was en onder meer grote internationale acts als Coldplay en U2 kwamen optreden in Brussel.

Festivals

Het festival waar de Belgen het vaakst informatie over opzochten, was niet toevallig het nog steeds waanzinnig populaire dancefestival Tomorrowland in Boom. Ook dit jaar was het na enkele minuten al uitverkocht en stroomden meer dan 180.000 festivalgangers uit heel de wereld zes dagen lang - het festival telde twee weekends en zal dat ook volgend jaar doen - toe aan provinciaal domein De Schorre.

De digitale winnaars van de voorbije zomer: Coldplay en Tomorrowland
Foto: Geert Van de Velde

Dat ook Pukkelpop, Rock Werchter en Graspop in de top 5 staan, verrast niet echt. Het zijn dan ook de grootste festivals die ons land rijk is. Wel verrassend: de Gentse Feesten staat op de derde plaats. De populariteit van het grootse spektakel in de straten van Gent zit merkbaar nog niet in het slop.

Artiesten

Wat artiesten betreft, zijn de resultaten ook weinig verrassend. Coldplay staat met stip op één, met als voornaamste reden dat de band in juni twee avonden op een rij optrad in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het werd een glorietocht, een optreden vol spektakel en hits.

De digitale winnaars van de voorbije zomer: Coldplay en Tomorrowland
Foto: Geert Van de Velde

Maar ook U2 duikt in de top 5 op, hoogstwaarschijnlijk omdat ook de Ierse band naar Brussel afzakte tijdens de Joshua Tree-tournee. Daarin speelden Bono en co hun iconische plaat van 30 jaar geleden integraal voor de Belgische fans, ondersteund door een indrukwekkende videomuur.

Nog in de top 5: Linkin Park, door het overlijden van frontman Chester Bennington, en de opnieuw mama geworden wereldster Beyonce. Wel verrassend is dat Rihanna op de tweede plaats staat. De zangeres uit Barbados was nochtans niet in ons land aan het werk te zien en bracht geen nieuw werk uit. Schandaaltjes rond haar figuur zijn er wel altijd, en die blijven haar dus immens populair maken op zoekmachines.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S