Mode

TREND. Jeans van kop tot teen

TREND. Jeans van kop tot teen

Foto: Adam Selma, Raf Simons voor Calvin Klein, Stella McCartney

Ooit was jeans op jeans misschien nog foute boel (ja, Justin en Britney, we kijken naar jullie), vandaag dragen fashionista’s met trots hun jeansjas op een jeansbroek. Met dank aan - onder meer- Raf Simons voor Calvin Klein.

TREND. Jeans van kop tot teen
Foto: Photo News

In februari presenteerde Rimons zijn eerste collectie voor Calvin Klein, meteen goed voor één van de hoogtepunten van New York fashion Week. Zijn look werd omschreven als ‘Americana’ en modesites toonden bijna allemaal het silhouet van de donkere rechte jeans en het al even donkere jeanshemd waaronder een witte of zwarte col komt piepen. Maar ook Stelle McCarney experimenteerde met een gelijkaardig silhouet: donkere denim, al kwam er bij haar nog iets meer vorm bij kijken.

TREND. Jeans van kop tot teen

Op straat zijn het beroemdheden als Rihanna in een loeistrak jeanspak en Kendall Kenner en Gigi Hadid in een oversized jeansjasje die voor de double denim pleiten. Niet toevallig dames die alles wat een beetje fout is (badslippers, joggingbroeken, chokers) weer hip maken door het met een zekere nonchalance te dragen.

Draag dus deze winter gerust je jeanshemd op een jeansbroek, en draag er zelfs een cowboysjaaltje bij om het af te maken. Let alleen hierop om het verschil te maken tussen ‘goed fout’ en ‘fout fout’:

- Draag geen kapotte jeans op kapotte jeans, of gebleekte jeans of gebleekte jeans. Dat is een beetje te veel van het goede.

- Met twee stukken in dezelfde kleur creëer je eenheid in je outfit, wat je optisch ook langer en slanker maakt dan een heel licht hemd met een donkere broek, of omgekeerd. Al is het niet verkeerd om te combineren.

- De ‘Rihanna’-look, een strakke broek én een strak hemdje, is meteen wel heel sexy - dat is geen probleem, zolang dat ook je bedoeling is.

- Een lichtjes oversized hemd met een boyfriend jeans of mom jeans is een meer ontspannen combinatie. Al kan het geen kwaad om hier een vrouwelijk element aan toe te voegen: hoge hakken, losse lange haren, rode lippenstift, ...

- Experimenteer gerust met details op je jeans: borduurwerk, patchwork, patches, ... Alles om het een eigen touch te geven.

- Ga niet voor de volledige cowboyoutfit met én een hoed, én een grote riem, én boots. Het is een look, geen verkleed feestje.

- Om nog één keer te tonen hoe het niet moet: ga niet zoals Justin en Britney.

TREND. Jeans van kop tot teen
Foto: WireImage
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees