Waal ontkent dat hij 13-jarig meisje probeerde te ontvoeren

Spiere-Helkijn -

Voor de aanranding en poging tot ontvoering van een 13-jarig meisje riskeert een Waal een celstraf van twaalf maanden. Louis G. (26) uit Pecq ontkent dat hij het meisje wilde ontvoeren.

Op 21 april stapte het dertienjarige meisje in Spiere van de bus. Ze wandelde alleen naar huis via een landelijke weg. Al snel kreeg ze in de gaten dat ze werd achtervolgd door een jongen met een rode trui. Ze stapte steeds vlugger, maar zag dat de jongeman steeds dichterbij kwam, waarop ze begon te lopen. “De beklaagde haalde haar in, greep haar van achteren vast en betastte haar. Het meisje beet in zijn hand, waardoor veel erger is voorkomen”, verduidelijkt de openbare aanklager.

Het meisje kwam in paniek thuis en vertelde aan haar mama wat er juist was gebeurd. De moeder keerde terug naar de plaats en kon de dader nog zien wegrijden met zijn wagen, waardoor een deel van de nummerplaat aan de politie kon worden doorgegeven.

G. werd opgepakt en verhoord. Hij weigerde te zeggen waarom hij de feiten pleegde. Tijdens de zitting benadrukte de verdediging opnieuw dat G. niet de intentie had om het meisje aan te randen of te ontvoeren. Toen de rechter vroeg wat dan wel zijn bedoeling was met de achtervolging, bleef G. net zoals tijdens het volledige onderzoek zwijgen. Door het voorval is het meisje getraumatiseerd, zo durft ze niet meer met de bus naar school. Het slachtoffer krijgt psychologische hulp. Vonnis op 18 september.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio