VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Pascal De VreeseFC Gullegem

“Mijn jongens hadden last van de zenuwen”

“Mijn jongens hadden last van de zenuwen”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem en zijn trainer Pascal De Vreese hadden er zo naar uitgekeken. Maar de start ging compleet de mist in. Zondag krijgt Gullegem zijn herkansing bij Harelbeke.

De competitie op het nieuwe kunstgrasveld openen tegen het net gepromoveerde SK Ronse leek een ideale opener. Zeker nadat Gullegem tijdens de voorbereiding veel goede punten verzamelde. Nogmaals werd bewezen dat oefenwedstrijden geen garantie zijn op succes in de competitie. Tegen Ronse speelde Gullegem te stroef. Pas in de tweede helft, met de inbreng van Debouver, kwam er meer dreiging.

“Daan kwam goed in”, beaamt Pascal De Vreese. “Een pluspunt voor hem. Mogelijk hadden mijn jongens last van de zenuwen. Anders heb ik geen verklaring voor het slappe vertoon. De eerste competitiematch is altijd iets speciaals. Vandaar wellicht dat we vooral in de eerste helft nooit goed in de match zaten. Dat het aan de rust nog 0-0 stond, hadden we vooral te danken aan onze doelman Vanderbeken. Hij hield Ronse van enkele doelpunten. Na de rust ging het beter. Jammer dat Ronse meteen na de hervatting uit een zeer licht toegekende strafschop kon scoren. Wij hebben nog de forcing gevoerd maar de gelijkmaker kwam er niet.”

Zondag trekt Gullegem naar Harelbeke, de ex-ploeg van Pascal De Vreese. “Ook Harelbeke begon het seizoen met een nederlaag en zal ook op revanche gebrand liggen. Toch heb ik er een goed oog in. Ik ben zeker dat we er beter voor de dag zullen komen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio