VOETBAL 1STE PROVINCIALEVk LIEDEKERKE - Liedekerke wint voor overleden clubman

“Eerste zege van VK op openingsdag in zes jaar”

“Eerste zege van VK op openingsdag in zes jaar”

Yannick Vander Voorde: “We proberen nu door te gaan op dit elan.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

De Liedekerkse voetbalfamilie verkeert nog steeds in rouw, want het onverwachte heengaan van clubman in hart en nieren Jan Verhavert (59) laat een grote leemte na. Yannick Vander Voorde zorgde zondag met twee treffers en een assist voor de zege.

Yannick Vander Voorde: “Liedekerke eert Jan Verhavert met deze zege en daar was het ons om te doen. Ik streek pas deze zomer neer op de Heuvelkouter, maar leerde Jan meteen kennen als een fantastisch man met een groot clubhart. Jan Verhavert overleed helaas veel te vroeg.”

“Zaterdag trokken we met de volledige kern naar de uitvaart. Uiteraard kan je dat geen teambuilding noemen, maar je voelde wel dat de groep enorm sterk aan elkaar klit. Schouder aan schouder is de enige manier om als groep dergelijk leed te trotseren.”

“Borght pakte uit met zijn gekende krachtvoetbal en we kraakten in alle voegen. Na een inworp maakte ik me via een één-twee vrij, schermde de bal af en van uit een schuine hoek liet ik de netten trillen. Ik verdubbelde na een individuele actie en de zege leek binnen toen ook een derde treffer volgde.”

“We slikten toen twee treffers in twee minuten en werden ook nog eens gered door de paal. We beleefden bange momenten vooraleer het slotsignaal weerklonk. Dat zorgde voor een nieuwe emotionele ontlading. Het werd een speciaal weekend. Je verkeert in een rouwproces, maar toch voel je dan toch de vreugde om een overwinning die we uiteraard volledig opdragen aan Jan Verhavert en zijn familie.”

“Ik liet me vertellen dat Liedekerke zijn eerste zege boekte op de openingsdag in zes jaar. We proberen nu door te gaan op dit elan. We ontvangen nu Veltem en trekken dan naar nieuwkomer Meise. We moeten ambitieus durven zijn en 9 op 9 nastreven.”

“Deze zege op Borght moet ons een boost geven. Ik voelde me zelf in mijn sas als rechtsbuiten, al kan ik indien nodig ook andere offensieve posities aan indien de coach dat wenst.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio