Celebs

Wist je dit al over de derde zwangerschap van Kate Middleton?

Wist je dit al over de derde zwangerschap van Kate Middleton?

Foto: PN

De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton zijn in blijde verwachting van hun derde kindje. De wereld is door het dolle heen en sinds de aankondiging maandag duiken steeds meer weetjes op over de gezinsuitbreiding - het ene al officiëler dan het andere. Een overzicht.

Zo zal de toekomstige prins of prinses de vijfde in lijn zijn voor de troonopvolging. Dat betekent dat prins Harry van de vijfde naar de zesde plaats opschuift in die ranglijst. Als koningin Elizabeth II komt te sterven, zal haar zoon prins Charles haar opvolgen. Daarna is het de beurt aan William, gevolgd door prins George op de derde en prinses Charlotte op de vierde plaats. Het derde, ongeboren, kindje van het koninklijk paar komt op de vijfde plaats, waardoor prins Harry nu de voorlaatste in het rijtje is. Hij komt nu net voor prins Andrew tie de top zeven sluit.

Vierkoppige kroost

Het is goed mogelijk dat de roodharige royal in de toekomst nog iemand moet laten voorgaan. Volgens de steenrijke zakenman Gary Goldsmith, de nonkel van Kate Middleton, gaan Kate en William in de voetsporen van de Queen treden en zullen ze ook een vierde kindje krijgen. “Ik betwijfel dat ze zullen stoppen bij drie. Ze hebben zoveel plezier met hun baby’s”, klinkt het in een reactie aan The Daily Mail. De hertog en hertogin van Cambridge onderscheiden zich met de derde zwangerschapsaankondiging trouwens al van veel andere royals. Alle vier kinderen van de koningin hebben maar twee kinderen gekregen.

Verwekt in Polen

Intussen wordt er druk gewed op de naam van de nieuwe baby en is de toekomstige mama niet echt van haar zwangerschap aan het genieten. Net als bij haar twee andere zwangerschappen lijdt ze aan Hyperemesis gravidarum, een ernstige vorm van misselijkheid die afzwakt na het eerste trimester. Die misselijkheid gebruikt The Sun als basis om uit te rekenen wanneer het kindje zou verwekt zijn. Het verdict? Omdat deze vorm van misselijkheid over het algemeen zeven weken na de bevruchting de kop opsteekt, zou het voor Kate en William raak geweest zijn tijdens een officieel bezoek aan Polen en Duitsland in juli deze zomer. De Britse krant duidt die conclusie met feiten: Kate dronk tijdens de trip bijna geen druppel alcohol, iets wat dokters aanraden aan vrouwen die zwanger willen worden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees