Food

Na de witte, bruine en zwarte chocolade: hier is de roze (en hij is een beetje Belgisch)

Liefhebbers lezen het goed: er bestaat sinds kort een vierde type chocolade met een roze kleur. Ze werd bedacht door ‘s werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut, het overkoepelende bedrijf van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry met de hoofdzetel in het Zwitserse Zürich.

Tachtig jaar na de komst van witte chocolade bestaat er nu ook een roze variant. Die kreeg de naam ‘Ruby’ mee, vernoemd naar een cacaoboon met dezelfde naam. De bonen komen uit verschillende regio’s in de wereld en hebben van nature een fruitig aroma. Meer nog: de uitvinder zegt dat het vierde type chocolade een totaal nieuwe smaakervaring biedt die niet bitter, melkachtig of zoet is maar een mix tussen een fruitig- en smeuïgheid.

Tijdens het productieproces, waaraan jaren ontwikkeling aan vooraf ging, komen er zelfs geen kleurstoffen aan te pas om de kenmerkende roze tint te bekomen. Ook die komt uit de bonen zelf. De chocolade werd op dinsdag 5 september exclusief voorgesteld op een beurs in de Chinese stad Shangai en zal toegepast worden in verschillende snacks. Wanneer we in België roze chocolade kunnen kopen, is nog niet bekend.

Corrigeer