Uitbaters zoeken overnemer voor Comil-Foo

Uitbaters zoeken overnemer voor Comil-Foo

Herlinde en Jean-Paul denken aan stoppen. “Als we willen veranderen, moeten we geen tien jaar meer wachten.” Foto: osw

Waarschoot -

Na 14 jaar plannen Jean-Paul en Herlinde een einde aan het populaire dorpscafé Comil-Foo. “Niet dat het moet, maar nog eens 20 jaar nachtleven zien we niet zitten.” Op die manier komt er een einde aan bijna een halve eeuw Gevaert naast het gemeentehuis.

Ongeruste klanten moeten zich nog geen zorgen maken, de tapkranen stromen morgen en overmorgen nog, zelfs tot ze een waardige vervanger gevonden hebben. “We doen het nog altijd graag en nee, het is ook niet omdat we ‘binnen’ zijn, dat we willen stoppen”, lacht Jean-Paul Gevaert, beter bekend als ‘Polle’.

In 1970 begonnen zijn ouders het legendarische café De Salamander naast het gemeentehuis, recht tegenover de kerk. Tegen het advies van zijn moeder, begon Polle met Herlinde Heyde in maart 1996 zelf een café in de Gentse Overpoort: Delirium Tremens. Bijna ging het meteen mis. “In de eerste maand werd er al ingebroken en voor omgerekend bijna 1.000 euro uit de kassa gestolen. Nadien had ik een ongeluk met mijn auto en in juli en augustus zijn er geen studenten, dus ook geen inkomsten.”

Een nieuwe studentenpreses bracht in oktober redding en de trein was vertrokken. In 2003 lonkte de roep van Waarschoot en namen ze het café van Polles ouders over. Het café kreeg een complete make-over en werd Comil-Foo gedoopt. Meteen een schot in de roos. Oorspronkelijk was er de bedoeling ook eenvoudige snacks te serveren. “Maar toen ik op de eerste avond al dat volk zag, wist ik meteen dat dat er nooit zou van komen”, lacht Polle. “Drie maanden hebben we erover gedaan om onze diepvries vol spaghetti en paella zelf leeg te eten.”

Halve eeuw Gevaert

Comil-Foo ontpopte zich immers tot dé cocktailbar van de regio. Nu, 14 jaar later, denkt het echtpaar aan stoppen. “Nog goed twee jaar en er staat hier een halve eeuw Gevaert achter de toog”, mijmert Polle. Maar als het van hem afhangt, komt die viering er niet. “Ik ben nu 43, ik zie mezelf geen 20 jaar café meer houden. We worden al snel een jaartje ouder en de nachten zijn lang. Maar als ik wil veranderen, moet ik ook geen 10 jaar meer wachten.”

Vier jaar geleden al begonnen Herlinde en Polle met hun Party Service: verhuur van springkastelen, cocktails aan huis, catering, . . " Dit zouden we meer willen uitbouwen en daarom zoeken we een overnemer voor het café, al is het met gemengde gevoelens. We doen het nog steeds heel erg graag en we laten een zekere boterham achter ons.”

Ook het publiek gaan ze missen. “Vanaf dag één hebben we volk gehad, trouwe klanten - zelfs vanuit de Overpoort - waaruit vriendschappen zijn ontstaan, maar ook toevallige passanten. Daarom zijn we erg dankbaar. Maar bij onze home-party’s, ontmoeten we ook nieuwe mensen en vaak zelfs klanten of klanten van vroeger die nu feestjes geven voor hun kinderen.”

Over een vraagprijs heeft het koppel niet nagedacht. “Elk bod is bespreekbaar”, klinkt het oprecht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio