Chef sluit restaurant om het rustiger aan te doen maar, maar herbegint dan... als traiteur

Chef sluit restaurant om het rustiger aan te doen maar, maar herbegint dan... als traiteur

De nieuwe traiteurzaak van Marianne en Frank wordt gebouwd langs de Kortrijkseweg, zo goed als naast hun oude restaurant. Foto: kvo

Waregem / Beveren-Leie -

Fans van restaurant Grand Cru kunnen de maaltijden binnenkort vanuit hun luie zetel verorberen. Na de sluiting van het restaurant, openen Frank Wouters en Marianne Tytgat een traiteurzaak, vlak naast het oude restaurant.

Langs de Kortrijkseweg verrijst over enkele weken een gloednieuwe traiteurzaak. De naam? Grand Cru, naar het gelijknamige restaurant dat zo goed als naast de traiteurzaak ligt. Op 16 september sluiten zaakvoerders Frank Wouters (62) en Marianne Tytgat (62) dat restaurant. De Waregemse zussen Elise (31) en Delphine Dewinter (28) openen er begin januari een schoonheidssalon en groothandel in cosmeticaproducten. Einde verhaal dus voor restaurant Grand Cru, maar zin om te luieren heeft Wouters nog niet.

Dus opent hij een traiteurzaak, naast en genoemd naar het oude restaurant. “Ik heb nog geen zin om stil te zitten”, zegt Wouters. Ook Tytgat stapt, zij het een beetje verplicht, mee in het verhaal. “Frank gaat koken, maar er moet ook iemand in de winkel staan hé. Dus blijf ik ook nog maar even werken”, zegt Tytgat lachend.

Klassiekers

Traiteur Grand Cru trekt de kaart door van restaurant Grand Cru. Alle klassiekers zijn er te koop, met in de wintermaanden onder meer de befaamde hazenpaté. Oorspronkelijk wilde Wouters op een totaal andere locatie een traiteurzaak starten. “Maar dan maakten we het onszelf moeilijk”, zegt Tytgat. “We wonen naast het restaurant en daarnaast hebben we nog een stuk grond. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om daar een nieuwe zaak te bouwen.”

En dat terwijl Wouters en Tytgat het restaurant verkochten om het iets rustiger aan te kunnen doen in het leven. “Dat doen we nog steeds. Door de sluiting van het restaurant, moeten we 's avonds niet meer werken en hebben we minder stress. We zijn nog te jong om niets te doen, maar het restaurant uitbaten werd te veel”, zegt Tytgat.

Nieuwbouw

Die bouw van de traiteurzaak is recent gestart. Van een gebouw is momenteel nog niets zichtbaar, terwijl de zaak op 12 oktober de deuren opent. “We geloven erin dat het tijdig klaar is”, zegt Wouters . “Toen we destijds met het restaurant startten, was dat ook in amper zes weken klaar.” Aan de voorkant van het gebouw komt de winkel, links daarvan de keuken.

“Al het keukenmateriaal uit het restaurant verhuist naar hier. De rest van de inboedel van het restaurant verkopen we. Op 21 september mogen geïnteresseerden langskomen in het restaurant waar we alles verkopen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio