Jolien D’Hoore is zeventien honderdsten sneller dan Marianne Vos in proloog

Jolien D’Hoore is zeventien honderdsten sneller dan Marianne Vos in proloog

Foto: Photo News

Jolien D’Hoore heeft met een minimaal verschil de proloog van de Lotto Belgium Tour gewonnen. Onze landgenote was in de straten van Nieuwpoort over een afstand van 4,1 kilometer amper 17 honderdsten sneller dan de Nederlandse wielerlegende Marianne Vos. Coryn Rivera werd derde op 8 seconden.

Jolien D’hoore stoomt zich succes klaar voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. De Belgische kampioene grijpt deze week de Lotto Belgium Tour aan als test voor de nakende regenboogstrijd. In de proloog in Nieuwpoort speelde ze het klaar om Marianne Vos terug te wijzen. Het verschil was heel miniem. D’hoore klokte over de 4,1 kilometer een tijd van 5’32”72. Vos reed amper zeventien honderdsten trager.

 “Ik heb vanbij de start alles gegeven wat in mij zat. Ik had niet echt het vermoeden dat ik super bezig was. Ik schrok eigenlijk een beetje van mezelf dat ik hier eerste eindig. Ik ben hier aan de start gekomen met de bedoeling een rit te winnen. Die eerste etappezege is dus al binnen, nu mik ik op een tweede ritzege” aldus D’hoore die zich stilaan klaar acht voor het WK. “Na deze vierdaagse kom ik zondag ook nog aan de start van de wereldbekermanche in Madrid. Ik schat dat ik nu op 80 à 85 % van mijn topconditie zit. Die laatste week voor het WK heb ik echt nog wel nodig om top te worden”. Marianne Vos was niet eens een ontgoochelde tweede. “Het is geen oneer om tegen Jolien te verliezen. Het verschil zat hem vandaag in de details. Ik heb het voordeel dat ik de komende dagen niet het gewicht van de wedstrijd moet dragen. Er is nog niets beslist. De slotrit in Geraardsbergen zal volgens mij het klassement in de juiste plooi leggen”.

De Amerikaanse Coryn Rivera eindigde derde op acht seconden, Lotte Kopecky was de tweede beste Belgische op de zevende plaats en telt reeds twaalf seconden achterstand op haar ploegkoersmaatje. Woensdag staat de tweede rit op het programma in en rond Ninove. De aankomststreep ligt getrokken in Meerbeke, op dezelfde plaats waar jarenlang gestreden werd voor de zege in de ronde van Vlaanderen.

Corrigeer