Amerikaanse miljardair Tilman Fertitta koopt Houston Rockets voor recordbedrag

Amerikaanse miljardair Tilman Fertitta koopt Houston Rockets voor recordbedrag

Foto: AFP

De Amerikaanse miljardair Tilman Fertitta heeft basketclub Houston Rockets dinsdag overgekocht. Volgens Amerikaanse media heeft de 60-jarige Texaan 2,2 miljard dollar (1,8 miljard euro) voor de club betaald. Dat bedrag vormt een record voor een team uit de NBA.

Fertitta, die zijn fortuin opbouwde in de casino- en restaurantwereld, noemde de overname “een droom” en “een eer”. Het NBA Board of Governors, waar de eigenaars van alle NBA-teams in huizen, moet de transactie wel nog goedkeuren.

Leslie Alexander, de huidige eigenaar van de Houston Rockets, telde in 1993 nog 85 miljoen dollar neer voor de club, waarvan de waarde momenteel op 1,65 miljard dollar geschat wordt door zakentijdschrift Forbes. Ook toen bood Fertitta op de club, maar tevergeefs.

Het vorge record stond op naam van voormalig Microsoft-directeur Steve Ballmer, die in 2014 Los Angeles Clippers overkocht voor twee miljard dollar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.