Jurgen Mettepenningen: “Ik heb met Kevin Pauwels een goed gesprek gehad: hij gaat meer aanvallen”

Marlux Napoleon Games: Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Eli Iserbyt Foto: BELGA

Knokke -

Tijdens de teampresentatie van Marlux-Napoleon Games verkondigde teammanager Jurgen Mettepenningen dat zijn team minder zal afwachten en meer aanvallend zal koersen tijdens het komende veldritseizoen. “Ik heb al verschillende keren gesproken met Kevin Pauwels”, zegt hij, “dat defensieve moet er uit, we moeten meer in het offensief.”

Marlux Napoleon Games onderging vorig jaar - net zoals vele andere ploegen - de dominantie van de Grote Twee in het veld: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. “Vooraf wilden we meer wedstrijden winnen”, blikte de teammanager nog even terug, “maar al in november hebben we de ambitie bijgesteld. Wout en Mathieu zijn twee fenonemen. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal moeilijk om week na week strijd te leveren tegen hen en dan niet te winnen. Daarom hebben we al snel de ambities gewijzigd naar meer podiumplaatsen en dat was een goede zaak.”

“Ik ben tevreden over vorig jaar”, zei Mettepenningen nog. “We hebben 30 podiumplaatsen behaald in tv-crossen en ik kan u verzekeren, dan haal je als sponsor een hoog rendement. Dat weten ook onze partners. Dit jaar vechten we opnieuw tegen die twee grote namen en we gaan het geweer van schouder veranderen als team. Meer offensief koersen.”

Pauwels hield in de crossen vaak een defensieve houding aan: wachten, wachten, wachten en op het eind sloeg de renner uit Kalmthout dan toe om nog een derde plaats uit de brand te slepen. “Kijk, in de eerste plaats gaan we ons niet nu al, in september, neerleggen bij de suprematie van die Grote Twee”, meent de manager. “Maar je kan niet ontkennen dat zij het meeste crossen gaan winnen. Al ben ik ervan overtuigd dat Kevin in staat moet zijn om hen eens te kloppen en we gaan hem echt motiveren om dat te doen. We moeten als team meer aanvallen, minder in het defensief rijden en onze stijl veranderen. Ik heb liever dat we aanvallen, ons tonen, strijd leveren dan dat we in de laatste rechte lijn rijden naar een derde, vierde of vijfde plek. We moeten het proberen, want ik weet dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn. Ik heb daarover met Kevin een goed gesprek gehad, hij moet meer in de aanval gaan. Hij kan hen pijn doen, daar ben ik van overtuigd en dat moeten we meer zien in de cross.”

Kevin Pauwels: "Ja, ik ga aanvallen"

"Ik heb vorig jaar geen enkele wedstrijd gewonnen", aldus Kevin Pauwels, "ik wil dat komend seizoen graag anders zien. Ik weet dat ik moet aanvallen, maar dat zal niet altijd simpel zijn. Als ik kan, ga ik het proberen.

Voorts is er ook nog youngster Michael Vanthourenhout in de ploeg. "Ook hij kan strijd leveren", weet manager Mario De Clercq. "Vorig jaar heeft Michael negen keer het podium gehaald en ook twee wedstrijden gewonnen. Hij is iemand die kan pieken, maar dat moet er nog meer uitkomen, liefst rond de kampioenschappen." "Hopelijk heb ik een even goede start als vorig jaar", aldus Vanthourenhout. "Ik heb alleszins een mooie zomer achter de rug."

Eli Iserbyt: "Ik besef dat we met heel veel zijn na die Grote Twee"

Met Eli Iserbyt telt de ploeg de wereldkampioen bij de beloften van 2016 in de rangen. Vorig seizoen was minder qua resultaten. "Eli is dit jaar een andere renner in vergelijking met vorige zomer", meent Mario De Clercq, "vorig jaar was niet echt goed. Dit jaar verwachten we heel veel van hem. Het moet beter dan vorig seizoen. Niet dat het zo slecht was, maar het was wel minder in vergelijking met zijn eerste jaar als belofte. We willen graag dat hij in zijn derde jaar opnieuw de Iserbyt is van in zijn eerste jaar."

"Zelf was ik vooral ontgoocheld in de kampioenschappen", aldus de West-Vlaming. "Komend seizoen hoop ik bij de beloften te scoren en zal ik ook wat meer wedstrijden rijden bij de profs. Daar hoop ik op een top vijf, maar ik besef dat we met heel veel zijn na die Grote Twee, om een plekje rond de top vijf te scoren."

Tot slot krijgt niet alleen het hoofdteam een nieuwe sponsor, met Bingoal vanaf 1 januari in plaats van Napoleon Games, ook het jeugdteam krijgt een nieuwe titelsponsor. Lares verdwijnt en wordt vanaf 1 januari vervangen door Callant-Verzekeringen dat naast Dolticini naamsponsor wordt.
 

Corrigeer