Veldrijder Klaas Vantornout kondigt zijn pensioen aan

Veldrijder Klaas Vantornout kondigt zijn pensioen aan

Foto: BELGA

Klaas Vantornout (35) stopt op het einde van het seizoen met veldrijden. Dat heeft de West-Vlaming dinsdag zelf aangekondigd op de ploegvoorstelling van zijn team Marlux-Napoleon Games.

“Dit zijn mijn laatste maanden als wielrenner: ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, altijd met 100% inzet en passie voor mijn leuke sport. Door hard te werken heb ik veel bereikt. Ik heb alles uit mijn mooie carrière gehaald. Bedankt iedereen voor deze mooie leuke tijd. Nu ga ik nog 6 maanden genieten”, meldde Vantornout op Twitter.

 "Ik wil graag in schoonheid eindigen", zei hij op teampresentatie in Knokke-Heist aan Belga. "Ik heb er heel hard voor gewerkt de voorbije zomer", zegt hij, "net zoals ik dat de andere jaren heb gedaan. Ik heb de dingen nooit cadeau gekregen, heb er altijd hard voor moeten knokken en dat was nu niet anders. Ik kijk uit naar de start van mijn laatste winter. Het was een moeilijke beslissing om de knoop door te hakken en er mee te stoppen. Ik heb lang getwijfeld, maar het is de juiste keuze. Ik heb het maximum uit mijn carrière gehaald en ben heel tevreden met wat ik getoond heb de voorbije jaren."

"De testen van Klaas tonen aan dat hij beter is dan vorig seizoen", vertelde manager Mettepenningen aan Belga. "Ik verwacht dat hij mooie resultaten zal rijden en hij een waardig afscheid kan krijgen."

Klaas Vantornout werd in zijn carrière twee keer Belgisch kampioen. In 2013 in Mol en in 2015 in Erpe-Mere. Hij heeft onder andere de crossen van Gieten, Middelkerke, Ruddervoorde en Asper-Gavere op zijn palmares staan. Bij zijn crosspensioen in 2018 zal hij tien jaar in de ploeg van Jurgen Mettepenningen hebben gereden.

LEES MEER. Jurgen Mettepenningen: “Ik heb met Kevin Pauwels een goed gesprek gehad: hij gaat meer aanvallen”

Corrigeer