Mode

Adidas maakt sneaker die bestand is tegen bier en braaksel

Adidas maakt sneaker die bestand is tegen bier en braaksel

Foto: adidas

Adidas heeft een sneaker gelanceerd die onder meer bestand is tegen braaksel en bier en dat naar aanleiding van het Oktoberfest in München. Ideaal voor wie er stevig wil losgaan en toch met propere schoenen naar huis wil terugkeren.

De sneakers zijn gemaakt van wat adidas zelf 'DPBR coating' heeft genoemd en die afkorting staat voor Durable Puke and Beer Repellent. Daarnaast staan er stiksels op die perfect bij een lederhosen passen, bestaat de binnenvoering uit het typische rood-witte tafellaken en op de schoen zie je ook nog het woord Prost staan, wat in het Nederlands natuurlijk evenveel betekent als proost of santé.

Kort samengevat heeft adidas naar eigen zeggen de ideale sneaker ontworpen om het Oktoberfest heelhuids door te komen of toch op zijn minst met nette schoenen. Hoe alles precies in zijn werk gaat is onduidelijk, maar alle vloeistoffen die op de sneakers terechtkomen, glijden er zo vanaf zonder vlekken achter te laten. Alleen betaal je voor dit exclusieve paar wel net geen 200 euro, al krijg je er daarvoor wel een bierkruik bij.

Maar waarom die coating niet op alle schoenen toepassen, adidas? Dan kun je zonder zorgen ook eens pakweg met je hagelwitte Stan Smiths naar een feestje gaan. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees