Een jaar lang hebben verschillende klassen van Freinetschool 't Groen Drieske in de Voordries in Gentbrugge les gekregen in containerklassen. Maar woensdag konden ze na een jaar werken hun nieuwbouw openen. De school kan ook ineens uitbreiden uit van een kleuterschool naar een basisschool.

De nieuwe vleugel van de school bevat vier klaslokalen, een leraarskamer, administratieve ruimten, sanitair en een lift. Opmerkelijk is dat ook de Scouts en Gidsen Hubert de Bruycker een lokaal in de nieuwe vleugel ter beschikking krijgen. De scoutsgroep is historisch al lang gevestigd op het terrein, samen met de school. Hun oude, bouwvallige lokaal was aan vernieuwing toe.

Directeur Sven Onghenae: "Op zondagen gebruiken de scouts het lokaal. Tijdens de schoolweek kunnen wij het gebruiken, voor extra eetruimte of om voor acitiviteiten. Een echte win-win. En het is ook logisch dat we dit gebouw delen, naar de toekomst toe."

Druk op onderwijs

De uitbreiding van kleuterschool naar basisschool is broodnodig. Het Gentse onderwijs staat door een piek in het aantal geboortes al jaren onder druk en moet blijven uitbreiden. De voorbije jaren werd in veel Gentse scholen geïnvesteerd in nieuwe gebouwen. 

't Groen Drieske is een stadsschool. Gent investeerde 1,26 miljoen euro in de nieuwbouw.  "Zeker hier in Gentbrugge, waar er bijzonder veel kinderen zijn bijgekomen, is dat nodig", zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen).

"Er zijn hier de voorbije 5 jaren al 85 kleuterplaatsen en 236 plaatsen in het lager onderwijs bij gecreëerd. Ook met deze uitbreiding van 't Groen Drieske van een kleuterschool naar een basisschool willen we nog meer kinderen een plek geven in hun buurt."

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio