Speurders treffen lichaam aan in veld: kwaad opzet niet uitgesloten

De Panne -

In een veld langs de spoorlijn in Adinkerke bij het West-Vlaamse De Panne is woensdag een lichaam in verre staat van ontbinding gevonden. Het parket van Veurne houdt alle pistes open, maar ook kwaad opzet is niet uitgesloten.

Mannen in witte pakken doorzoeken al sinds woensdagochtend bijzonder minitieus enkele vierkante meters van het veld. Het gaat om speurders van de politie en mensen van het gerechterlijk lab. In de loop van de ochtend is er een stoffelijk lichaam gevonden in verre staat van ontbindingen. Overigens meldt het parket dat . Het parket van Veurne bekijkt alle mogelijke pistes, ook kwaad opzet is niet uitgesloten.

Het staat wel vast dat het onderzoek niets te maken heeft met de speurtocht naar wapens van de Bende van Nijvel. Dinsdag werd op een andere plaats in Adinkerke wél naar die eventuele wapens gezocht.

Verder meldt het parket dat het lichaam naar alle waarschijnlijkheid daar minder dan één jaar lag. DNA-onderzoek moet meer duidelijkheid bieden over de identiteit van het lichaam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees