Zonhovenaar die vader ex-lief doodstak, staat terecht in nieuwe agressiezaak

Zonhovenaar die vader ex-lief doodstak, staat terecht in nieuwe agressiezaak

Foto: Photo: Tom Palmaers

Zonhoven -

De 24-jarige Luciano W., die op 1 juni 2015 de vader van zijn ex-liefje in Zonhoven doodstak, heeft zich woensdag weer voor de rechtbank moeten verantwoorden. Opnieuw ging het om een amoureuze zaak. Het parket verdenkt hem en twee broers - eveneens uit Zonhoven - ervan deel uit te maken van een strafexpeditie. Samen vielen ze met veel geweld binnen bij de nieuwe vriend van het ex-lief van een van de broers en mepten hem bewusteloos. W. riskeert net als een van de broers 15 maanden cel, de voormalige vrijer van het meisje hangt 18 maanden boven het hoofd.

De feiten dateren van 28 januari dit jaar. Een van de broers, een jonge twintiger, kon de breuk maar moeilijk verwerken. Na het zoveelste sms’je van en naar de nieuwe vriend besloot hij hem een lesje te leren. Samen met zijn broer en Luciano W. trokken ze bewapend met stokken en een alarmpistool naar de woning van het slachtoffer in Zonhoven. Het trio trapte meteen de voordeur in en begon op de jongeman van 25 jaar te kloppen. Hij raakte bewusteloos en kreeg nog enkele trappen terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer was twee weken werkonbekwaam.

Rol slachtoffer

“De broers hebben de feiten toegegeven, maar minimaliseren en verbloemen de vechtpartij. Luciano W. ontkende aanvankelijk alles totdat er meer en meer bewijzen opdoken. Hij zegt dat hij meegereden is met de broers, maar niet naar binnen gegaan is. Dit verhaal lijkt geen steek te houden omdat er duidelijk sprake is van drie daders”, aldus het openbaar ministerie in de Hasseltse correctionele rechtbank. Advocaat Peter Donné, die optrad voor de broers, wees op een voorgeschiedenis met het slachtoffer die het ook niet kon laten om opruiende sms’en naar de broers te sturen. Zijn cliënten zitten niet langer achter de tralies en hij vroeg om een werkstraf voor hen.

Doodslag

Luciano W. verblijft intussen al zeven maanden in de gevangenis. “Dat is een heel lange periode. Ik vraag om de rest van zijn straf met uitstel op te leggen”, pleitte zijn advocaat. Nieuw is een leven achter tralies voor W. allerminst. Op 1 juni 2015 raakte hij verwikkeld in een vechtpartij waarbij Genkenaar Bart Loisen het leven liet. De 46-jarige man was met twee vrienden naar de Sparrenweg in Zonhoven gereden om aan te bellen bij het huis van W. Hij wilde hem duidelijk maken dat hij zijn 20-jarige dochter met rust moest laten. Het meisje had naar eigen zeggen twee maanden eerder een punt achter hun relatie gezet maar W. bleef haar stalken. Loisen moest het bekopen met een messteek en overleed later in het ziekenhuis. Het onderzoek in de zaak is nog niet afgerond. Luciano W. was vrij onder voorwaarden tot de nieuwe vechtpartij. Het minste wat je kan zeggen, is dat W. met een agressieprobleem sukkelt. In juni vorig jaar kreeg hij al vijf maanden cel voor de bedreiging van een andere ex-vriendin en omdat hij een 17-jarige meisje van de fiets duwde die ruzie had met zijn halfzusje. Het vonnis in de strafexpeditie volgt op 20 september.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio