Oppositie ontevreden over veel kleinere huisvuilzakken

Asse -

Lijst Zellik-Relegem is niet te spreken over de kleinere huisvuilzakken. Volgens schepen Jan de Backer ligt het probleem bij de leverancier.

Oppositieraadslid voor Lijst Zellik-Relegem Erik Beunckens stelt dat de nieuwste zakken kleiner zijn, maar nog steeds even duur. “Het is een verdoken belastingverhoging van maar liefst 60%”, zegt Beunckens. “Sinds kort zijn er nieuwe zakken die steviger zouden moeten zijn en een flapjessluiting hebben. Na het meten van de inhoud bleek echter dat de nieuwe versie heel wat kleiner is. In de oude versie raakte nog zo'n 40 liter volume, in de nieuwe zakken slechts 25 liter. Het is een verdoken belastingverhoging die nooit beslist werd op de gemeenteraad. Bovendien zullen deze duurdere zakken zorgen voor meer zwerfvuil.”

Bevoegd schepen Jan De Backer (CD&V) pikt de kritiek niet. “De nieuwe zakken zijn sinds augustus in omloop, we hadden dus sneller kunnen reageren”, geeft Jan De Backer toe. “Het probleem ligt echter bij de leverancier. Voor de zomer plaatsten we een nieuwe bestelling met de vraag om de zakken steviger te maken. Dat is gebeurd door ze een bolvormig einde te geven, maar daardoor zijn ze kleiner en dat heeft de leverancier niet aangepast. We hebben nu twee opties: ofwel sturen we alles terug, ofwel verkopen we de zakken goedkoper. Dat zullen we snel op het schepencollege beslissen zodat de Assenaren weten waar ze aan toe zijn.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio