Niko (31) in koelen bloede geëxecuteerd: "We grapten nog om een testament"

Na het sluiten van het café werd Niko verderop doodgeschoten. Foto: rdb

Vorst -

De 31-jarige Niko Kreshnika is in de nacht van dinsdag op woensdag in ware maffiastijl om het leven gebracht. Na het sluiten van café Faubourg aan het Sint-Denijsplein werd hij tot twee keer toe neergeschoten. De politie is nog op zoek naar de daders.

Hij moet geweten hebben dat zijn einde nabij was. Niko Kreshnika (foto), een 31-jarige Albanees, zette zondagavond tijdens een feestje in het café Faubourg aan het Sint-Denijsplein nog een laatste dans in met zijn collega Liliane.

Testament

“We grapten nog over een testament en Niko zei me dat hij beter zijn testament al zou opmaken. Zou hij dan al iets hebben voelen aankomen?”

Bij Liliane en haar baas zijn er niets dan vraagtekens over wat er gebeurd is.

Niko Kreshnika woonde al een tiental jaar in ons land en werkte sinds vijf maanden in de nieuwe zaak.

Dinsdagnacht maakte hij de kassa, sloot de deuren en wilde hij een collega naar huis brengen. Die had net haar laatste tram gemist. Het duo begaf zich naar een privéparking verderop waar Niko's wagen geparkeerd stond. Eens ingestapt werd hij neergeschoten door twee mannen. Het geld uit de kassa dat aan zijn voeten lag, lieten ze ongemoeid. De vrouw werd ongemoeid gelaten. De speurders sluiten een afrekening binnen het Albanese milieu niet uit.

Familie en hart in Albanië

“Alles gebeurde volgens mijn collega met geluiddempers op het pistool”, zegt Liliane.

“Als het een afrekening betreft, heeft dat niets met deze zaak (het café) te maken. Hier was hij altijd een sympathieke kerel en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar ik weet natuurlijk niet wat er in de privésfeer gebeurde. Ik weet wel dat zijn familie en zijn hart nog in Albanië lagen en dat hij graag wilde terugkeren. Ik vermoed dat het om een afrekening moet gaan over een geschil ginds.”

Iedereen was gisteren in shock en toch ging de zaak gewoon open. “Een beetje op automatische piloot. Ik zag Niko als mijn zoon”, snikt Liliane.

Het gerecht heeft voorlopig nog geen spoor naar de daders. Het hele Abdijpark werd gisteren lange tijd afgesloten en doorzocht met speurhonden naar een wapen of een ander spoor.

Moord

“De daders namen langs het park de vlucht”, zegt Ine Van Wymersch van het parket. “Er werd alvast een onderzoeksrechter aangesteld voor moord.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees