Verpleegsters geschorst na ongepast gedrag: “Ze openden lijkzak om geslachtsdeel van overleden man te bekijken”

Verpleegsters geschorst na ongepast gedrag: “Ze openden lijkzak om geslachtsdeel van overleden man te bekijken”

Themabeeld Foto: ss

Vijf verpleegsters van het Denver Health Medical Center zijn onlangs drie weken geschorst nadat ze een lijkzak hadden geopend om het lichaam van een overleden patiënt te bekijken. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag.

Uit een intern onderzoek in het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Denver blijkt dat de verpleegsters het geslachtsdeel van de patiënt hadden bekeken terwijl hij in coma lag. Toen hij overleden was, openden ze zelfs de lijkzak om nog een kijkje te nemen.

De feiten kwamen aan het licht toen een andere verpleegster de vijf dames daar in het openbaar commentaar over hoorde geven. Omdat ze hun gesprek zo ongepast vond, lichtte ze uiteindelijk de personeelsdienst in. Dat bevestigt woordvoerder Josh Rasmussen.

De feiten vonden plaats tussen 31 maart en 3 april van dit jaar. Pas op 8 mei werd daar ook melding van gemaakt. Na een zorgvuldig onderzoek kregen de verpleegsters een schorsing van drie weken.

Hoewel de zaak heel ernstig wordt genomen, zijn vier personeelsleden alweer aan het werk. Eén verpleegster werd uiteindelijk definitief ontslagen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees