Celebs

Waarom Kate niet bij prins George is op zijn eerste schooldag

Waarom Kate niet bij prins George is op zijn eerste schooldag

Foto: Instagram/ Kensington Palace

Prins George is op donderdag zijn eerste schooldag gestart, maar Kate Middleton was niet in staat om hem tot aan de schoolpoort te vergezellen omdat ze met ernstige zwangerschapsmisselijkheid kampt. Op maandag kondigde Kensington Palace aan dat prins Wiliam en zijn vrouw Kate een derde kindje verwachten.

Voor de kleine prins George (4) is de eerste schooldag in zijn nieuwe school in Londen van start gegaan. Hoewel zijn beide ouders oorspronkelijk van plan waren om hun kleine spruit tot aan de schoolpoort te vergezellen, moest Kate Middleton noodgedwongen verstek geven. Zij kampt momenteel met ernstige zwangerschapsmisselijkheid en is daardoor niet in staat om hun gezinswoning in Kensington Palace te verlaten.

Op maandag kondigde Kensington Palace aan dat prins Willliam en Kate Middleton een derde kindje verwachten en werd meteen ook bekend gemaakt dat de hertogin opnieuw lijdt aan ernstige zwangerschapsmisselijkheid, net zoals bij haar vorige twee zwangerschappen. Eén dag later verklaarde prins William hierover: "Momenteel wordt er thuis niet veel geslapen. We moeten nu eerst Catherine door deze moeilijke periode heen helpen en dan kunnen we het goede nieuws vieren. De start van zo'n zwangerschap is altijd een beetje beangstigend, maar het gaat goed met haar." 

Prins William bracht prins George dan maar alleen naar de Thomas’s School in Battersea toe, waar hij door het schoolhoofd opgewacht werd. De kleine prins was gekleed in zijn nieuwe schooluniform, bestaande uit een marineblauwe pull, een bijhorende short en zwarte schoenen. Kensington Palace postte een filmpje op Instagram waarop te zien is hoe de kleine prins hand in hand met zijn vader en het schoolhoofd de school binnenstapt.

De nieuwe school van prins George ligt in het het zuidwesten van Londen, vlakbij Kensington Palace waar prins William en kate Middleton met hun gezin wonen. Het schooltje wordt omschreven als "een lichtjes chaotische school voor kosmopolitische ouders die hun kinderen de beste Engelse opvoeding willen bieden". Tijdens dit schooljaar zal de kleine prins er al lessen Frans en Latijn kunnen volgen en ook ballet, drama en kunst staan op het leerprogramma. Voor zijn klasgenootjes zal hij als George Cambridge door het leven gaan.

Kensington Palace maakte ook van deze gelegenheid gebruik om een aantal andere oude foto's vanonder het stof te halen. Zo plaatste het paleis deze aandoenlijke foto's van prins William en prins Harry's eerste schooldag op Twitter.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees