Maud Kaptheijns wil verder groeien bij Crelan-Charles

Maud Kaptheijns wil verder groeien bij Crelan-Charles

Foto: BELGA

Maud Kaptheijns (22) verruilde in het tussenseizoen Steylaerts-Verona voor Crelan-Charles en wil komend seizoen voortgaan op het elan van vorig jaar. Dat vertelde ze op een persmoment van het team in Brussel donderdagmiddag.

De 22-jarige Nederlandse liet vorig jaar enkele sprekende resultaten optekenen. Zo won ze de Krawatencross in Lille, werd ze vierde op het Nederlands kampioenschap en tweede in de Flandriencross in Hamme. Voorts verzamelde ze nog enkele mooie ereplaatsen. Alleen het WK liep met een sisser af toen ze na amper enkele honderden meters met materiaalpech uit de wedstrijd moest stappen. Dat WK is voorbij, tijd om vooruit te blikken.

“Om eerlijk te zijn had ik vorig jaar geen perfecte zomer achter de rug”, moest ze bekennen. “Daardoor had ik wat haperingen in het begin van het seizoen, maar nu heb ik wel een goede zomercampagne in de benen en ik denk dat het zal lonen. Ik hoop sterker te kunnen presteren van bij de start en ik wil in de klassementen een stapje hoger zetten. Vorig jaar reed ik de wedstrijden in Amerika niet, nu trek ik wel naar daar en wil ik ook in dat klassement iets betekenen. Ik wil gewoon weer een stap vooruit zetten.”

Maud Kaptheijns wil verder groeien bij Crelan-Charles
Foto: BELGA

De Nederlandse voelt zich alvast goed in het team. “De aanpassing verliep goed, ik heb de voorbije weken een paar keer met de mannen getraind en dat is wel plezant. Technisch kan je nog altijd veel bijleren van die jongens en de sfeer is ook goed in het team.”

Overigens is Kaptheijns niet de enige vrouw bij het team, want Loes Sels maakt ook deel uit van de ploeg. “Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen”, zegt ze. “Ik heb een perfect zomer achter de rug en voor het eerst gewerkt met een trainer, dus ik hoop een goede winter te rijden.”

Corrigeer