Fietsclub Sioen rijdt met 123-piano door de Muide

123-piano, dat is naast zes piano's op zes locaties, ook nog een extraatje op woensdag. Dan rijdt Spaak en Spier, de wielerclub van initiatiefnemer Frederik Sioen, met een mobiele piano van Quatre Mains naar de wijken. "Het concept is eenvoudig' aldus Sioen "we doen elke week een andere wijk aan, en mensen uit die wijk kunnen via onze site laten weten of ze geïnteresseerd zijn in een privé-concertje aan hun voordeur." Woensdag fietste Sioen door zijn eigen wijk, Muide-Meulestede, met café de Viking als startplaats.

Op de eerste post van woensdagavond schrokken ze toen de rijdende piano kwam voorrijden. "Wij hadden dit helemaal niet besteld", vertelt Lise, één van de vijf dames die aan de voordeur van verzekeringsmakelaar Wyckaert-Comarit, aan de Afrikalaan 287, staat: "Patricia, een collega van ons, die nu met vakantie is in Frankrijk, had ons gezegd dat we woensdag een uurtje langer op het werk moesten blijven, want dat ze voor een verrassing gezorgd had. Wij wisten niet waar we ons moesten aan verwachten. En zie, dan komt daar een kar aangereden met vier wielertoeristen, met achterop een piano en drie muzikanten! Zo'n privé concert, dat is wel de moeite."

"Het was ook voor ons heel plezant" aldus Sioen "in de Landbouwersstraat veroorzaakten we wel een file met 7 auto’s achter ons, maar er waren helemaal geen kwade bestuurders, integendeel. Mensen van alle origine stapten uit, namen hun telefoon, begonnen te filmen, te dansen, plots stond er 35 man rond de piano. En op twee plaatsen hadden de mensen een klein straatfeestje georganiseerd zelfs  mét een kampvuurtje: één in het Driemasterpark, en  één bij kunstenaar Willem Boel, waar 25 mensen ons zaten op te wachten. 123-take-away-piano is dus ook een gelegenheid om de buren aan te spreken. Ook aan Frituur Meulebeke, en aan Barquito, waar we onze tocht na zo'n 16 stopplaatsen eindigden, was het meer dan gewoon plezant. De Klezmer-muziek werkte opzwepend en ramen en deuren gingen overal open waar we passeerden."

De komende weken trekt de mobiele piano op woensdag nog naar Ledeberg/Gentbrugge en dan Dampoort/Sint-Amandsberg. Details over aanvragen op de Facebookpagina van 123-piano.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio