Verdachte opgepakt voor geweld tegen politie op Turnhoutsebaan: man riskeert tien jaar cel

Verdachte opgepakt voor geweld tegen politie op Turnhoutsebaan: man riskeert tien jaar cel

Foto: rr

Borgerhout -

Een 20-jarige man uit Borgerhout is donderdagochtend opgepakt voor zijn betrokkenheid bij het incident van vrijdagavond op de Turnhoutsebaan. Dat bevestigt het Antwerps parket. De man riskeert bij een veroordeling tot tien jaar cel.

De verdachte werd rond 9.30 uur opgepakt. Hij wordt gezien als de aanstoker van het gebeuren. De man wordt er ook van verdacht een projectiel gegooid te hebben naar de politie en zou ook verantwoordelijk zijn voor de stamp in het kruis van een agent. Die laatste was daardoor al zeker drie dagen arbeidsongeschikt.

De verdachte zal donderdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. “We vragen zijn aanhouding op basis van weerspannigheid, in bende en ten gevolge van vooraf gemaakte afspraken. Als hoofd en aanstoker, voor slagen en verwondingen met voorbedachten rade en voor bendevorming”, zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. De verdachte riskeert -bij veroordeling- een opsluiting tot 10 jaar.

Bekogeld en gestampt

De feiten waarvoor de man gearresteerd is, dateren van vorige week vrijdag. Een fietsteam van de Antwerpse politie kwam naar de Turnhoutsebaan omdat een voertuig roekeloos rijgedrag vertoonde. Wanneer één van de bestuurders werd gearresteerd, werden de agenten belaagd door verschillende omstaanders. Volgens een officieel feitenrelaas van de politieinspecteurs werden ze “belaagd, bedreigd, bekogeld, gestampt en geslagen”.

Kort na het incident doken er echter verschillende videobeelden op waarop helemaal geen geweld te zien is. Enkel omstaanders die de politie aanspreken, en na een aanmaning terug achteruit gaan. Van de agressie zelf, bestaan geen beelden.

Corrigeer

MEER NIEUWS