Boekenkaftdag is zoveel meer dan alleen boeken kaften

Boekenkaftdag is zoveel meer dan alleen boeken kaften

Samen boeken kaften is veel leuker. Er namen in Halle zo'n 450 kinderen deel aan de Boekenkaftdag. Foto: idh

Halle / Asse / Ternat / Herne / Sint-Pieters-Leeuw / Lennik / Galmaarden / Dilbeek / Sint-Genesius-Rode / Linkebeek -

In veel Pajotse gemeenten groeit Ezelsoor uit tot een mini-vrijetijdsmarkt voor gezinnen.

Halle was in het Pajottenland de pionier die als allereerste zo'n zeven jaar geleden een Boekenkaftdag organiseerde. “Het idee was eenvoudig: wij voorzien gratis kaftpapier. De gezinnen kunnen hier de boeken van hun kinderen komen kaften, kinderen kunnen hun gekafte boeken laten pimpen door illustratoren en wie wil kan zelfs een handje hulp krijgen van vrijwilligers. In de marge krijgen verenigingen, academies en de bibliotheek de kans om hun aanbod gericht op gezinnen voor te stellen”, vertelt Loes Dedobbeleer van cultuurcentrum 't Vondel.

“En ja, we hebben Ezelsoor zien evolueren. In Halle kregen we dit jaar ruim 450 kinderen over de vloer op de Boekenkaftdag. Dat is een pak meer dan de eerste editie. Scholen verwijzen door naar ons. Daarnaast zien we dat ook steeds meer allochtone gezinnen de weg vinden. Ezelsoor is duidelijk veel meer geworden dan boeken kaften alleen”, aldus nog Loes Dedobbeleer.

De voorbije dagen waren er Boekenkaftdagen in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Lennik, Galmaarden, Herne, Asse, Ternat, Dilbeek, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek. Praktisch overal werd het een succes.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio