Lijk gevonden in Adinkerke: speurders tasten ook na autopsie nog in het duister over identiteit en doodsoorzaak

Lijk gevonden in Adinkerke: speurders tasten ook na autopsie nog in het duister over identiteit en doodsoorzaak

Foto: credit

De Panne -

Een man van middelbare leeftijd die al meer dan een jaar dood is, daar moeten de speurders het voorlopig mee doen. De wetsdokter slaagde er niet meer in om tijdens de autopsie de doodsoorzaak te achterhalen van het slachtoffer dat dinsdag in een beekje in Adinkerke is gevonden. Ook de identiteit blijft onbekend.

Politie en gerecht staan voorlopig dus voor een raadsel maar sluiten een crimineel overlijden zeker niet uit.

Een loonwerker die de grachten aan het ruimen was, vond in een beekje langs de Duinhoekstraat, vlakbij de spoorweg, een lichaam in het water. Door de graafwerken lagen de lichaamsdelen enigszins verspreid. Hoe lang de stoffelijke resten daar al lagen is niet duidelijk. Wellicht al lang. Zeker een jaar, volgens de wetsdokter. Vreemd genoeg passeert daar nogal wat volk en heeft niemand tot nu toe iets gezien. Toch betwijfelen speurders dat het lichaam er recent werd gedumpt.

Los van het feit hoe lang het stoffelijke overschot er al ligt, hebben speurders twee andere (belangrijkere) vragen: om wie gaat het en hoe is de man aan zijn einde gekomen?

Het staat wel vast dat het onderzoek niets te maken heeft met de speurtocht naar wapens van de Bende van Nijvel. Dinsdag werd op een andere plaats in Adinkerke wél naar die eventuele wapens gezocht. Zonder resultaat, voorlopig.

Donderdag is er een autopsie uitgevoerd. Maar dat heeft weinig nieuwe elementen aan het licht gebracht. Behalve dan dat het om een man gaat van middelbare leeftijd. Het lichaam was in zo een vergevorderde staat van ontbinding dat visuele identificatie, het vergelijken met foto’s van vermisten bijvoorbeeld, niet meer mogelijk is.

DNA-onderzoek

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, is karig met commentaar maar sluit geen enkele piste uit. Zelfdoding, natuurlijk overlijden of een crimineel feit. Zo lang niet kan worden uitgesloten, blijft alles mogelijk.

De man is niet neergeschoten, anders zou de wetsdokter zo goed als zeker een kogel hebben gevonden. Hoe hij dan wel stierf, blijft een groot vraagteken.

Zelfdoding of natuurlijk overlijden behoren tot de mogelijkheden. De cel vermiste personen van de federale politie bekijkt nu welke personen in de regio vermist zijn en om wie het eventueel zou kunnen gaan. Een aantal personen die al geruime tijd vermist zijn, komen in aanmerking. Maar de man zou evengoed uit het buitenland kunnen komen. De Franse grens ligt vlakbij.

Het gerecht zal nu aan de hand van DNA-onderzoek proberen na te gaan of er een match is met het DNA van een vermiste die in de databanken van de politie zit. Of met dat van een veroordeelde crimineel. Dat onderzoek kan wel enige tijd in beslag nemen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees