Jolien D’hoore wint en herovert de leiding: “Ik had Lotte Kopecky de dagzege gegund”

Jolien D’hoore wint en herovert de leiding: “Ik had Lotte Kopecky de dagzege gegund”

Foto: Photo News

Jolien D’hoore en Marianne Vos zijn zonder tegenspraak de twee tenoren in de Lotto Belgium Tour. Nadat Vos gisteren naar de zege spurtte, was het vandaag aan de Belgische kampioene om haar snelle benen te demonstreren. Voor de Belgische WK-hoop gold het na de proloogwinst haar tweede ritwinst waardoor ze de leiding in het algemeen klassement herovert. De slotrit in Geraardsbergen kondigt zich in ieder geval heel spannend aan want Marianne Vos staat in dezelfde tijd tweede in het klassement.

Het drietal Barbara Guarischi, Lotte Kopecky en Vita Heine koos vroeg in de wedstrijd voor het offensief. Hun voorbeeld werd nadien gevolgd door Winanda Spoor. Deze vier leiders reden het grootste deel van de rit aan de leiding en liepen maximaal bijna twee minuten uit. Maar in de slotkilometers slonk de voorsprong van het leidend kwartet als sneeuw voor de zon. Met een hergroepering tot gevolg. Jolien D’hoore toonde zich de snelste van een voorwacht van een dertigtal rensters. .

“Vandaag kwam het erop aan om me onderweg kalm te houden en energie te sparen voor de lastige etappe van morgen naar Geraardsbergen. Ik had Lotte Kopecky, die deel uitmaakte van de vlucht, zeker de dagzege gegund. In de finale begon WM3 echter te achtervolgen, zij wilden duidelijk met Marianne Vos voor de overwinning gaan. Ik nestelde me in haar wiel en kwam er niet meer uit. Het werd een hectische sprint, want de vluchters werden pas op een driehonderdtal meter voor de streep ingerekend. Marianne kwam aan het einde één iemand tekort om de sprint aan te trekken en dat kwam perfect uit voor mij” liet Jolien D’hoore optekenen.

Corrigeer