Treedt Jérémie in de voetsporen van Niels Destadsbader?

Treedt Jérémie in de voetsporen van Niels Destadsbader?

Jérémie Vrielynck zingt ‘Mercy’ van Shawn Mendes. Foto: vtm

Deerlijk / Waregem -

Hij speelde al in vier grote musicals mee, maar toch maakt Jérémie Vrielynck (17) uit Deerlijk pas vrijdagavond zijn echte droom waar. In The Voice toont hij zijn zangkunsten aan het grote publiek.

Deerlijk krijgt er na Niels Destadsbader stilaan een tweede, bekende Vlaming bij. Want de 17-jarige Deerlijkenaar ­Jérémie Vrielynck timmert al jaren aan een acteercarrière. En met succes, hij speelde rollen in musicals Muerto en Oliver Twist en schitterde in verschillende Studio 100-programma's. En toch heeft de leerling van de Waregemse Groenhoveschool zijn echte droom nog niet verwezenlijkt: doorbreken als zanger. Daar brengt hij vrijdagavond echter verandering in, want dan is Jérémie te zien in de Blind Auditions van het VTM-programma The Voice. “Ook al werk ik al jaren als acteur en ben ik de helft van mijn tijd met producties bezig, toch is zingen mijn grote passie”, zegt ­Vrielynck. “Als ik moet kiezen tussen een carrière als zanger of als acteur, dan twijfel ik geen seconde. Zingen is mijn grote passie.”

Vorig jaar besloot Vrielynck dat het tijd was geworden om die zangcarrière te lanceren. In februari nam hij daarom deel aan de Blind Auditions van de talentenjacht. “Ik zing het liedje Mercy van Shawn Mendes. Dat liedje was in die periode van het jaar razend populair, vandaar mijn keuze. Nu heeft Mendes al verschillende andere, bekende songs.”

Combinatie met school

Vrielynck zag in dat halfjaar echter nog andere dingen veranderen. “Mijn stemgeluid is enorm gegroeid en veranderd, gewoon door een halfjaar ouder te worden. Maar dat maakt niet uit, want vanavond doe ik wat ik altijd wou doen: mijn zangkunsten bekendmaken aan het grote publiek. Ik hoop dat mensen mij ontdekken dankzij deze auditie.”

Want dat is Vrielycnks grote droom: bekend worden in showbizzland. “Acteren en dansen zijn mijn grote passies. Ik ga nog naar school, maar combineer dat met producties. Vorig jaar nog ging ik maar een halfjaar naar school, de rest van de tijd zit ik op de set.”

Die verloren schooltijd moet Vrielynck wel inhalen. “Ik moet heel veel thuis inhalen en studeren. Maar zolang ik slaag voor mijn examens en beide kan blijven combineren, ben ik tevreden.”

INFO

The Voice van Vlaanderen, VTM, 8 september om 20.40 uur

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio