Devolder jaar langer bij Nuyens, wat met Dupont?

Devolder jaar langer bij Nuyens, wat met Dupont?

Stijn Devolder Foto: PN

Stijn Devolder (foto) zal ook volgend jaar nog koersen bij Crelan-Veranda’s Willems. De 38-jarige West-Vlaming tekende vorig jaar een eenjarig contract bij de pro-continentale ploeg van Nick Nuyens en dat wordt nu verlengd. Winnen deed de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen dit jaar niet, maar hij speelde een rol in de successen van Wout van Aert afgelopen zomer en ontpopte zich tot een ploegspeler.

Kopman Van Aert had bij de ploegleiding aangedrongen om Devolder er ook in 2018 bij te hebben. Met zijn tonnen ervaring moet die Van Aert volgend jaar gidsen tijdens zijn eerste kennismaking in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Met de nakende komst van Zico Waeytens (Sunweb), de al aangetrokken Stijn Steels (Sport Vlaanderen- Baloise) en de verlenging van Huub Duyn krijgt de voorjaarsploeg rond Van Aert steeds meer vorm. Ook Tim Merlier zou overwegen om meer op de weg te koersen.

Ook Timothy Dupont heeft nog één jaar contract. Maar het is nog onzeker of de winnaar van de GP Scherens volgend jaar nog voor de ploeg van Nuyens rijdt. De Belgische zegekoning van 2016 kwam dit jaar een paar keer in aanvaring met Nuyens en geniet interesse van Wanty-Groupe Gobert.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.