Dieven graaiden alle snacks en zelfs de vuilniszakken mee, en dus blijft frituur noodgedwongen dagje dicht

Dieven graaiden alle snacks en zelfs de vuilniszakken mee, en dus blijft frituur noodgedwongen dagje dicht

Johan Bogaerts toont de leeggeroofde koelwagen achteraan zijn frituur. Foto: atb

Haacht / Tildonk -

Dieven hebben zo goed als de volledige voorraad van frituur De Woering in Tildonk gestolen. Ze gingen ervandoor met onder andere 2.000 blikjes en flesjes drank en 60 dozen snacks. Het nadeel bedraagt minstens 3.000 euro.

Tientallen potten en tubes met sauzen, schoonmaakgerei, afdekdekseltjes, vuilnisbakken, vuilniszakken, keukenrollen, een gloednieuwe grill, een stalen borstel, zestig dozen ingevroren snacks, een doos mosselen, een bak Duvel en 2.000 blikjes en flesjes drank: zo goed als de hele voorraad van frituur De Woering aan de Woeringstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen.

“Enkel 500 kilogram vet stond achteraan nog in de koeling”, zegt uitbater Johan Bogaerts. “Dat zal te zwaar geweest zijn om mee te nemen. Alle voeding en drank is weg. Het totale gewicht van de buit schatten we op 1,5 ton. Dat volume haal je niet in tien minuten weg. Je hebt daarvoor een grote bestelwagen of een vrachtwagen nodig. Hoewel hier heel wat passage is, heeft niemand iets gezien.”

Ingevroren

De frietboer stelde de diefstal woensdagochtend vast. “Omstreeks 5.30 uur leverde hij frieten. Meteen stuurde hij me een sms met de melding dat de koeling leeg was en dat mijn achterdeur open stond”, zegt de friturist. Volgens Bogaerts gingen de daders professioneel tewerk. “Alle stekkers van de koeling en de diepvriezer waren vakkundig uitgeschakeld om het piepen van een geopende vriezer te voorkomen. Aan het slot van de koelwagen is zelfs geen braakschade te zien.”

Wat kunnen de dieven aanvangen met die enorme hoeveelheid voedingswaren? “In ieder geval moeten ze de ingevroren producten snel aan de man kunnen brengen. Als particulier krijg je die massa snacks en saus niet op voor de vervaldatum. De dader moet een uitbater van een frituur kennen”, zegt Bogaerts.Door de diefstal moest hij woensdag noodgedwongen sluiten. Gisteren stond hij weer in zijn zaak , met inderhaast gehaalde snacks en drank. “Ik heb nog niet alles kunnen aanvullen. Nog een geluk dat ik eerder deze week al een bestelling geplaatst had voor de dag na de diefstal. Dat heeft toch een beetje geholpen”, aldus Bogaerts.

Het gerechtelijk lab ging voor een sporenonderzoek langs. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees