Drugsdealer gevat bij controleactie in stations, 13 mensen hebben drugs op zak

Drugsdealer gevat bij controleactie in stations, 13 mensen hebben drugs op zak

Foto: Archiefbeeld DV

Mechelen - Bij een grote controleactie in de stations van Mechelen heeft de politie een drugsdealer gevat. Dertien personen waren ook in het bezit van verdovende middelen.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek voerde woensdag een gerichte actie tegen overlast, rondtrekkende daders en drugsfeiten in het centraal station en in Mechelen-Nekkerspoel. De lokale politie kreeg daarbij de steun van een federale hondengeleider met een drugshond en werkte samen met de spoorwegpolitie, Securail en de NMBS.

In totaal werden er 62 personen onderworpen aan een grondige controle. Naaste de drugsdealer en de 13 mensen met drugs op zak werd ook iemand betrapt op de schending van zijn voorwaarden. De persoon had een verbod gekregen op drugsbezit.

Vier mensen die illegaal in ons land verblijven, werden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken. “Twee personen werden weerspannig tegenover onze diensten en werden overgebracht naar het commissariaat”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio