Meisje (13) in elkaar geslagen in Sint-Niklaas, omstaanders maken filmpje

Meisje van 13 in elkaar geslagen in Sint-Niklaas, omstaanders maken filmpje. Video: TVO

Sint-Niklaas -

In Sint-Niklaas is donderdagavond in de stationsbuurt een meisje van 13 in mekaar geslagen door een groepje jongeren. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond, maar is zwaar onder de indruk. En ook nu is er een filmpje van de vechtpartij gemaakt, dat circuleert op de sociale media. Voor het meisje en haar familie is dat erg confronterend. Ze gaat samen met haar moeder klacht indienen bij de politie.

"Ze begonnen plots naar mij te roepen toen ik hier wandelde", zegt Esra in een gesprek met de regionale zender TV Oost. "Ik probeerde met hen te praten, maar ze wilden niet luisteren."

Het meisje raakte gewond aan haar schouders, sleutelbeen en benen. "Ik lag op de grond, toen een goede vriend mij weer op mijn benen heeft geholpen en weggebracht." Even verderop werd het meisje aangetroffen door een politiepatrouille.

Na de feiten kwam Esra via berichten op sociale media te weten dat de vechtpartij gefilmd is. "Ik weet niet wie dat gedaan heeft, maar ik vind dat niet kunnen", aldus het meisje. "Elke keer als ik die beelden terugzie, word ik opnieuw emotioneel."

Esra en haar moeder zijn nu van plan om naar de politie te stappen en klacht in te dienen.

Corrigeer

MEER NIEUWS