Francken populairste politicus en een nieuwkomer op derde plaats

Francken populairste politicus en een nieuwkomer op derde plaats

Foto: ISOPIX

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) mag zich de populairste politicus in Vlaanderen noemen, zo blijkt uit ‘De Grote Peiling’ van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL-TVI en Le Soir. De rest van de top drie wordt vervolmaakt met een Waalse politicus en een nieuwkomer.

Theo Francken komt als populairste politicus uit de bus bij ‘De Grote Peiling’, meldt VTM Nieuws. Op de vraag of ze de N-VA’er een belangrijke rol in de politiek willen zien spelen, antwoordde 59 procent van de respondenten bevestigend, terwijl 26 procent daar negatief tegenover staat.

In een peiling die De Standaard en de VRT in april uitvoerden, eindigde Francken nog op de tweede plek. Destijds moest hij premier Charles Michel (MR) voor zich dulden.

LEES OOK: Peiling: N-VA blijft veruit de grootste, Groen boekt groot succes

Michel

Nu is de situatie precies omgekeerd en verliest Michel het nipt van de staatssecretaris: in ‘de Grote Peiling’ ziet 58 procent Michel graag een grote rol spelen de komende maanden, 28 procent is daar tegen.

Nieuwkomer

Op de derde plaats eindigt een partijgenoot van Francken: minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, een nieuwkomer in de top 3. Van de respondenten wil 55 procent dat hij de komende maanden een belangrijke rol speelt.

Opvallende afwezige

Opvallende afwezige is N-VA-voorzitter Bart de Wever. Bij de peiling in april van de VRT en De Standaard eindige de burgemeester van Antwerpen nog op de derde plaats. In de recente peiling valt hij dus buiten de boot.

Corrigeer

MEER NIEUWS