VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Dylan VanhaerenWinkel Sport

“Op Londerzeel winnen en geen mislukte start”

“Op Londerzeel winnen en geen mislukte start”

Foto: VDB

Sint-Eloois-Winkel / Ledegem -

Winkel begon met een nederlaag aan het nieuwe seizoen: 1-3 tegen favoriet Mandel United. “Niet omdat wij zwakker waren, wel omdat Mandel efficiënter was”, beweert Dylan Vanhaeren, die zijn jeugdopleiding bij KV Oostende kreeg en vorig seizoen bij het ter ziele gegane Koksijde speelde.

“Hoewel we ons niet konden handhaven, werd het toch geen verloren jaar”, blikt de 20-jarige Gistelnaar nog even achterop. “Ik kreeg er veel speelkansen en heb er veel opgestoken. Op het einde van het seizoen was er veel onduidelijkheid bij Koksijde. Gelukkig kon ik rekenen op de interesse van een aantal ploegen. Winkel leek me de beste keuze. Een ambitieuze club en altijd goed voor de top vijf.”

Beginnen aan de competitie met een nederlaag is nooit leuk. Zeker niet na een duel met titelfavoriet Mandel United.

“De uitslag geeft niet de waardeverhoudingen tussen beide ploegen weer”, zegt Dylan Vanhaeren. “Wij waren zeker niet de mindere. Alleen inzake trefkracht moesten we het afleggen. Omdat in voetbal alleen de doelpunten tellen, bleven wij met lege handen achter. Daarom zitten we nog niet in zak en as. Als we zondag op Londerzeel gaan winnen, spreekt niemand nog over een mislukte start. Mijn beste positie? Hoewel de concurrentie er enorm groot is, liefst centraal in het middenveld, maar ook op andere posities trek ik mijn streng.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio