Jimmy Hempte (FC Gullegem): “Pas als de beentjes niet meer willen, word ik trainer”

Gullegem / Wevelgem -

Gullegem had zich de start van het nieuwe seizoen anders voorgesteld. Een thuisnederlaag tegen Ronse was niet ingecalculeerd. Zondag is er de derby op Harelbeke. Een nieuwe nederlaag zou hard aankomen. “We houden geen rekening met een doemscenario”, zegt Jimmy Hempte.

Jimmy Hempte hoeven we nauwelijks voor te stellen. De 35-jarige inwoner van Doornik zette zijn eerste voetbalstappen bij het Waalse Obigies. Hij werd er opgemerkt door de talentscouts van Moeskroen, verhuisde daarna naar AA Gent waar hij zich ontpopte tot een van de betere spelers. Na zijn Gentse periode volgden nog vijf jaar KV Kortrijk, het Nederlandse Roda en KV Oostende. De sportieve ladder daalde hij af bij FC Doornik en Twee-Akren om dit seizoen bij Gullegem te belanden.

“Ik weet dat ik in de herfst van mijn loopbaan zit”, lacht de sympathieke Henegouwer. “Mijn snelheid mag dan wat minder zijn, de liefde voor het voetbal is gebleven. Niet om nog snel een graantje mee te pikken ben ik naar Gullegem gekomen. Wel omdat ik nog altijd met volle teugen geniet van het spelletje en Gullegem een mooie en gezellig club is. Mijn ervaring is er alleen maar groter op geworden en die wil ik doorgeven aan de Gullegemse jongeren.”

Met KV Kortrijk forceerde Hempte de overgang naar eerste klasse.

“Ik heb er een mooie tijd beleefd”, denkt Jimmy er graag aan terug. “Van trainer Hein Vanhaezebrouck heb ik veel opgestoken. Vooral op tactisch vlak. Maar mijn mooiste periode was bij het Nederlandse Roda JC. Vooral de manier van voetballen sprak mij er geweldig aan. In Nederland wordt altijd de aanvallend kaart getrokken. Meer dan tactiek, hebben ze er een boontje voor technisch onderlegde spelers.”

Jimmy Hempte mag dan al in het bezit zijn van een Uefa-A trainersdiploma. Afhaken staat nog niet in zijn agenda. “Ik wil het liefst zo lang mogelijk doorgaan als speler. Pas als de beentjes niet meer meewillen, wil ik aan een trainerscarrière beginnen. Twee jaar geleden bij Doornik mocht ik er al eens van proeven”, besluit Jimmy Hempte.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio