Parket onderzoekt mogelijke link met brand in Audi A6 van zondag in zelfde straat

Al meteen verdachte aangehouden na brandstichting in villa

De alleenstaande villa aan de Bollostraat raakte zwaar beschadigd. Foto: atb

Keerbergen / Haacht -

De Leuvense onderzoeksrechter heeft een dertiger uit Haacht laten aanhouden. De man wordt ervan verdacht donderdagnacht brand te hebben gesticht in een villa in Keerbergen. Het is de tweede aangestoken brand in een week in de straat.

Voor de tweede keer in amper vijf dagen is de Bollostraat opgeschrikt door kwaadwillige brandstichting. Zondag staken onbekenden een geparkeerde Audi A6 in brand, donderdag omstreeks middernacht sloegen de vlammen uit het dak van een verderop gelegen vrijstaande villa. Onderzoek van de door het parket aangestelde branddeskundige wijst uit dat er opnieuw sprake is van opzettelijke brandstichting.

“Na ondervraging van de bewoner heeft de politie een 34-jarige man uit Haacht opgepakt”, zegt persmagistrate Sarah Callewaert van het parket. “Vrijdagnamiddag is hij voor de onderzoeksrechter geleid, die hem liet aanhouden op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoonde woning. Dinsdag zal de raadkamer beslissen of hij al dan niet in de cel moet blijven.”

Hond en pup spoorloos

Volgens familie van de bewoner, die in shock werd overgebracht naar het ziekenhuis, keek de zoon donderdagavond televisie. Of hij toen al in gezelschap was of de dader later opdaagde aan de woning, is niet bekendgemaakt. “Er moet een discussie geweest zijn tussen de bewoner en de verdachte. Volgens onze informatie ging het over een futiliteit”, aldus het parket. De situatie liep uit de hand, waarop iemand brand stichtte in de keuken en in de living. “Zelf erkent de verdachte dat hij ter plaatse was, maar zegt hij geen brand te hebben gesticht. Het onderzoek naar een of meerdere andere personen loopt dus nog”, zegt Callewaert.

De gevolgen zijn niet min. “Het huis is totaal vernield”, zegt kapitein Bart Gijzen van de Leuvense brandweer. “Bij aankomst van de ploegen was er al een uitslaande brand. De living, keuken en de hal zijn verloren. Slechts twee ruimten liepen enkel rookschade op.” De twee honden van de bewoner, een American stafford en haar pup, gingen op de loop. “Tot nog toe zijn de honden, Shanti en haar pup Pablo, nog altijd spoorloos”, zegt de mama van de bewoner. “Daarom zouden we de mensen willen vragen uit te kijken naar de honden. Als je hun naam roept, komen ze af.”

“Drugs en criminaliteit”

De tweede opzettelijke brand in een week houdt de buurt bezig. “Sinds het vertrek van warenhuis Delhaize uit het SemCom-gebouw zijn er heel wat meer problemen in de wijk. Het moet hier maar eens gedaan zijn met de drugs en de criminaliteit”, meent een omwonende die liever anoniem blijft.

Of de brand van donderdagavond verband houdt met de brandstichting aan de Audi A6, wordt verder onderzocht. “Tot nog toe zijn er geen bewijzen van een link tussen beide zaken”, besluit Sarah Callewaert.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio