Dronken automobilist rijdt 18-jarige fietser dood en vlucht weg

Dronken automobilist rijdt 18-jarige fietser dood en vlucht weg

Het dodelijke ongeval gebeurde afgelopen nacht op De Breem in Vosselaar. Foto: Marc Peeters

Vosselaar / Beerse -

Een 18-jarige fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen op De Breem in Vosselaar. De jongen werd op zijn fiets aangereden door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar heeft zichzelf zaterdagochtend aangegeven bij de politie. Hij was dronken.

Twee jongens uit Vosselaar fietsten afgelopen nacht op De Breem naar huis, toen rond 4 uur ’s nachts het noodlot toesloeg. Een auto die wilde inhalen, reed een van de fietsers aan. Een 18-jarige jongen overleed ter plaatse. De andere fietser belandde in de berm. Hij raakte niet gewond, maar verkeerde in shock.

“Het voertuig werd kort na het ongeval zonder bestuurder teruggevonden”, zegt Nele Poelmans van het parket van Antwerpen. “Op het adres waarop de wagen stond ingeschreven, kon de bestuurder niet worden aangetroffen. Pas een aantal uur na het ongeval kwam hij zich bij de politie aangeven. Het gaat om een 25-jarige man uit Vosselaar, die een positieve ademtest aflegde. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en hij werd gearresteerd. Hij zal straks worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees