Vlaamse op wereldreis zwaargewond in Colombia: aanrijdende motorrijder pleegt vluchtmisdrijf

Vlaamse op wereldreis zwaargewond in Colombia: aanrijdende motorrijder pleegt vluchtmisdrijf

Slachtoffer Siegrun Maeyaert. Foto: Facebook

Mechelen - De Vlaamse Siegrun Maeyaert (46), afkomstig uit Muizen (Mechelen) is vorige week aangereden in het Colombiaanse San Gil. De vrouw is op wereldreis en was er aan het joggen voor het goede doel. Na een oproep op plaatselijke media slaagden mensen er dankzij Facebook in om haar familie snel in te lichten.

Door te lopen, zamelt de Mechelse geld in voor een ontwikkelingsproject voor kinderen. Maar vorige week zondag liep het fout. Siegrun Maeyaert, die ondertussen al 17 jaar in Nederland woont, werd in San Gil aangereden door een motorrijder die aanvankelijk vluchtmisdrijf pleegde.

"Al bij al is mijn zus er nog goed vanaf gekomen. Door de smak van de aanrijding smakte ze met haar hoofd tegen de grond. Daardoor liep ze een hersenschudding op en moest ze haar hoofd op vijf plaatsen laten hechten. Uit een CT-scan bleek gelukkig dat ze geen inwendige letstels opliep", vertelt haar broer Erik, brandweerman in Mechelen.

"Zelfs dokter zocht contact"

Het is dankzij Facebook dat haar familie maandag al op de hoogte was over het ongeval in het Zuid-Amerikaanse land. "Op de regionale televisie en in de kranten daar werd over het ongeval bericht. Daarop zijn mensen via sociale media contact beginnen te zoeken. Als eerste kregen ze contact met een nicht die in Argentinië woont en Spaans spreekt. Zij heeft via haar ouders mijn ouders en een zus ingelicht", zegt Erik.

Zelf vond hij in Messenger verscheidene berichten van mensen met Spaans klinkende namen terug die contact zochten. "Zo zijn we zelfs in contact gekomen met een dokter die Siegrun verzorgde. Een Waalse Belg die in San Gil woont, werd dan weer door de lokale politie opgetrommeld om met ons contact te zoeken. Via WhatsApp houdt hij ons op de hoogte over haar toestand."  

Siegrun Maeyaert zegde haar job op en haar huurwoning om aan het avontuur in Zuid-Amerika te beginnen. Dat wil ze binnenkort graag voortzetten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees