Uitgejoeld en bekogeld door jongeren

Opnieuw twee agenten naar ziekenhuis na interventie in Borgerhout

Opnieuw twee agenten naar ziekenhuis na interventie in Borgerhout

Foto: google street view

Borgerhout -

Het kat-en-muisspel tussen de Antwerpse politie en een bepaalde groep jongeren uit Borgerhout houdt niet op. Zondagmiddag zijn er opnieuw inspecteurs geslagen, uitgejoeld en met projectielen bekogeld op het ondertussen beruchte Jan De Laetplein.

Het was rond 14.15 uur dat er bij de 100-centrale een oproep binnenkwam van een man uit de Zendelingenstraat in Borgerhout. “Hij had problemen met zijn broer, die een alcoholprobleem heeft”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

“Hij had de hulpdiensten gebeld omdat zijn broer met de buren aan het vechten was. Er werd onmiddellijk een ploeg gestuurd en toen die ter plaatse kwam, kreeg een van de inspecteurs meteen een slag in het gezicht. De verdachte vluchtte daarna weg via de Florastraat en de Jan De Laetstraat. Een van de inspecteurs zette te voet de achtervolging in. Die achtervolging bracht een groot aantal kijklustigen op de been. Op het moment dat onze collega de verdachte had bijgebeend en wilde arresteren, werd hij in de rug besprongen door iemand uit de groep toeschouwers en tegen de grond gewerkt. Meteen daarna is er wel iemand uit de toeschouwers gekomen die de aanvaller van de politieman trok. Maar ondertussen had de verdachte wel opnieuw de vlucht kunnen nemen. Hij liep een huis binnen, waar hij later door een aangestuurde SRT-ploeg kon worden opgepakt.”

Eieren

Terwijl de verdachte aan het Jan De Laetplein naar de combi werd gebracht, werd de politie bekogeld met eieren. Dat gebeurde eerder ook al op dezelfde plek. “Er werden ook antipolitieslogans geroepen”, zegt woordvoerder Lommaert. “Twee inspecteurs raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. [...] Vrij snel na het incident was alles opnieuw kalm.”

LEES OOK. Politie bekogeld met eieren tijdens vaststelling ongeval: “Onaanvaardbaar”

De man om wie de oorspronkelijke melding draaide, werd opgepakt. Volgens het Antwerpse parket gaat het om een man van 32. Hij werd eerst verhoord en zal naar alle waarschijnlijkheid voor de onderzoeksrechter worden geleid. Daarnaast werden ook nog twee jongeren bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Zoveelste incident

Het is zeker niet het eerste incident tussen de politie en een bepaalde groep jongeren. Eind juni was er zelfs al een zwaar incident op de Antwerpse Sinksenfoor. Agenten wilden tussenbeide komen toen twee jongens werden geviseerd, maar daarop keerde een groep jongeren zich tegen de agenten.

Begin september werden ook al leden van het fietsteam van de politie geslagen en geduwd. De agenten waren naar de Turnhoutsebaan afgezakt na meldingen van roekeloos rijgedrag van een 21-jarige vrouw. De arrestatie van de dame verliep echter niet geheel vlekkeloos. Meerdere personen benaderden de agenten onmiddellijk in de rug en deelden meerdere klappen uit. Daarna werden de agenten bekogeld door projectielen, die afkomstig waren van een grote groep omstanders.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees